Els millors cuiners de l'avantguarda espanyola i alguns dels “gurús” del vi
més prestigiosos es van reunir ahir al Basque Culinary Center per testar un
innovador concepte de maridatge desenvolupat per Perrier-Jouët. Els estrelles Michelin
Juan Mari i Elena Arzak, Pedro Subijana, Hilario Arbelaiz, Sergi Arola, Eneko
Atxa, Ramon Freixa, Diego Guerrero, Fina Puigdevall, Toño Pérez i Nacho Manzano,
així com alguns dels més prestigiosos crítics de vi espanyols, com Andrés
Proensa, Enrique Calduch, Federico Oldenburg, José Luis Casado o Carlos
González, es van reunir ahir a Sant Sebastià de la mà de Perrier-Jouët, per “ser
testimonis d'una experiència única: la degustació d'un menú ‘Beauting’,
dissenyat pels cuiners del Basque Culinary Center i inspirat en un rigorós
estudi sensorial de les aromes més ocultes del xampany dut a terme pel xef de
cava d’aquesta maison.
‘Beauting’, s’afirma des de Domecq Bodegas Pernod-Ricard, és “un concepte inèdit de maridatge que
conjumina bellesa i gastronomia amb les finíssimes bombolles de Perrier-Jouët
com a fil conductor”. Afirmen que és el resultat anys de treball i recerca duts
a terme per Hervé Deschamps. “Amb molta paciència, un olfacte i paladar
privilegiats”, el xef de cava de Perrier-Jouët ha aconseguit desgranar cadascun
dels sabors i aromes dels diferents xampanys de Perrier-Jouët, des dels
primaris fins als matisos més ocults, associant-los a una paleta d'ingredients
que permeten realçar notablement les seves qualitats organolèptiques. S’afegeix
que çes “una experiència sensorial única” a la qual ara ha volgut
sumar-se la primera Facultat de Ciències Gastronòmiques d'Espanya amb un menú
elaborat pel seu equip d'elit i que va reunir ahir en les seves instal·lacions “el
més destacat de la cuina i l'enologia del nostre país en suport a aquesta
iniciativa de la Maison més prestigiosa d’Épernay”.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada