dimarts, 5 de febrer de 2013

Neix l'efervescent 'Beauting'

 


 Els millors cuiners de l'avantguarda espanyola i alguns dels “gurús” del vi més prestigiosos es van reunir ahir al Basque Culinary Center per testar un innovador concepte de maridatge desenvolupat per Perrier-Jouët. Els estrelles Michelin Juan Mari i Elena Arzak, Pedro Subijana, Hilario Arbelaiz, Sergi Arola, Eneko Atxa, Ramon Freixa, Diego Guerrero, Fina Puigdevall, Toño Pérez i Nacho Manzano, així com alguns dels més prestigiosos crítics de vi espanyols, com Andrés Proensa, Enrique Calduch, Federico Oldenburg, José Luis Casado o Carlos González, es van reunir ahir a Sant Sebastià de la mà de Perrier-Jouët, per “ser testimonis d'una experiència única: la degustació d'un menú ‘Beauting’, dissenyat pels cuiners del Basque Culinary Center i inspirat en un rigorós estudi sensorial de les aromes més ocultes del xampany dut a terme pel xef de cava d’aquesta maison.

‘Beauting’, s’afirma des de Domecq Bodegas Pernod-Ricard,  és “un concepte inèdit de maridatge que conjumina bellesa i gastronomia amb les finíssimes bombolles de Perrier-Jouët com a fil conductor”. Afirmen que és el resultat anys de treball i recerca duts a terme per Hervé Deschamps. “Amb molta paciència, un olfacte i paladar privilegiats”, el xef de cava de Perrier-Jouët ha aconseguit desgranar cadascun dels sabors i aromes dels diferents xampanys de Perrier-Jouët, des dels primaris fins als matisos més ocults, associant-los a una paleta d'ingredients que permeten realçar notablement les seves qualitats organolèptiques. S’afegeix que çes “una experiència sensorial única” a la qual ara ha volgut sumar-se la primera Facultat de Ciències Gastronòmiques d'Espanya amb un menú elaborat pel seu equip d'elit i que va reunir ahir en les seves instal·lacions “el més destacat de la cuina i l'enologia del nostre país en suport a aquesta iniciativa de la Maison més prestigiosa d’Épernay”. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada