El celler Joan d’Anguera, a Darmós, ha creat un bloc que permet seguir les
tasques que realitzen a camp i conèixer la cura que tenen de les seves vinyes,
a les que apliquen agricultura biodinàmica. Segons s’ha informat des de la pàgina
web del Consell Regulador de la DO Montsant. Des del propi celler afirmen que “en cap cas pretén ser un
document sobre el mètode biodinàmic ni sobre els seus principis, sinó un
compromís per a una agricultura sostenible, en la qual la terra de conreu es
cuida atentament, es respecta i es conserva, però també es treballa per
vivificar-la, regenerar-la i desenvolupar-la”.
Cal recordar que el passat setembre, el celler Joan d’Anguera era acreditat
com a operador Demeter Internacional, fet que certifica que la producció i
elaboració dels seus vins s’ajusta als principis biodinàmics. Segons el celler,
“en l’agricultura biodinàmica l’element central és l’esser humà, i és per tant
molt important la qualitat de la mirada, la facultat de percepció de les
situacions, la capacitat de jutjar i actuar adequadament. Així com els
ecosistemes naturals mantenen la seva fertilitat gràcies al disseny dels seus
cicles naturals, l’agricultura ha de mirar-se en aquest mirall per a aconseguir
el mateix objectiu”. El celler Joan d’Anguera compta amb 24,5 hectàrees de
vinya (garnatxa negra, carinyena, syrah i cabernet), totes cultivades sota els
preceptes biodinàmics.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada