dimarts, 5 de febrer del 2013

L'AEPEV distingeix el Kripta, de les convulses caves Agustí Torelló Mata





Kripta d’Agustí Torelló Mata ha estat el cava escollit per l’Associació Espanyola de Periodistes i Escriptors del Vi (AEPEV) per rebre el Premi Ritz a l’escumós més votat de l’any 2012, segons s’ha informat tant des de l'organització d'aquests premis com des de la pàgina web d’aquestes convulses caves de Sant Sadurní d’Anoia. Els membres de l’AEPEV han escollit com cada any els millor Vins i Espirituosos d’Espanya en una votació a doble volta en la qual han participat el 82% dels seus membres i durant la qual han tingut que decidir entre les 405 marques proposades durant la primera etapa del concurs. El vi més votat amb 224 punts i un coeficient de 8,99 ha estat Pago del Vicario Petit Verdot Rosat 2011, que rebrà el Premi Federació Internacional de Periodistes i Escriptors del Vi (FIJEV) de la mà del seu president, l’alemany Michael Hornickel. El cava Elyssia de Freixenet també ha aconseguit situar-se en el quadre d’honor. No hi ha, però, cap vi tranquil català distingit. Els premis es lliuararan el proper 22 de març durant un dinar de gala que es celebrarà a Mallorca.
  D’altra banda, el president de les caves, Agustí Torelló Mata, ha comunicat per carta a clients i distribuïdors la desvinculació de l’empresa del seu fill Agustí, després d’una forta discussió que va anar més enllà de l’enfrontament verbal, segons han confirmat fonts properes a la família propietària. A continuació us adjunto la nota de premsa de l’AEPEV:


La Asociación de Periodistas elige los Mejores Vinos y Espirituosos 2012

Artículo publicado en Premios, Noticias el viernes, 01 de febrero de 2013.


Los miembros de la Asociación Española de Periodistas y Escritores del Vino (AEPEV) han elegido como cada año los Mejores Vinos y Espirituosos de España en una votación a doble vuelta en la que han tomado parte el 82% de sus miembros y en el que han tenido que decidir entre las 405 marcas propuestas en la primera fase del concurso.
Andalucía, con nueve vinos y espirituosos, se ha erigido en la Comunidad Autónoma más galardonada, a las que han acompañado Castilla y León, con cinco marcas; Baleares y Galicia, con cuatro marcas, Castilla-La Mancha, Comunidad Valenciana, Cataluña y La Rioja, con dos en cada caso, y Cantabria, Navarra y País Vasco, con una.
El vino más votado con 224 puntos y un coeficiente de 8,99 ha sido Pago del Vicario Petit Verdot Rosado 2011 que recibirá el Premio Federación Internacional de Periodistas y Escritores del Vino (FIJEV) de la mano de su presidente el alemán Michael Hornickel; mientras el Premio Ritz al espumoso más votado recaerá en el cava Kripta, de Agustí Torelló.
Por denominaciones de origen y específicas, los mayores galardones han caído en Jerez-Xérès-Sherry y Manzanilla de Sanlúcar con cuatro, seguida de Rioja, Ribera de Duero y las Denominaciones Específicas Cava y Brandy de Jerez, con tres; Rías Baixas, con dos y D.E. Orujo de Galicia, Alicante, Montilla-Moriles, Ribeiro, Rueda, Pla i Llevant, Tierras de León, Vinos de la Tierra de Mallorca, Vinos de la Tierra de Castilla; las Indicaciones Geográficas Ginebra de Mahón, Hierbas de Mallorca y Pacharán de Navarra, con una en cada caso. En otros tres casos no disponían de denominación.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada