divendres, 1 de febrer del 2013

Altes puntuacions que "confirmen" el camí seguit per Bàrbara Forés



Aquest final d’any 2012 ha resultat “prolífic” per al celler Bàrbra Forés de la DO Terra Alta. Les valoracions de revistes i prescriptors del món del vi que fan balanç de l’any vinícola han resultat “una confirmació del camí seguit pel Celler Bàrbara Forés els darrers anys. I és que, tot i que les puntuacions de les guies no s’han d’agafar com a element únic a l’hora de valorar un vi, si que resulten indicadors de les tendències que s’estan donant”. En aquest sentit. “també s’observa una confirmació de la valoració positiva general en els vins de la DO Terra Alta amb l’aparició de nous actors que són el resultat d’anys de treball per part dels cellers de la comarca, els quals han fet de l’autenticitat del producte un aliat clau a l’hora de posar la marca Terra Alta al pòdium dels millors vins”.
ºLa Guia de Vins de Catalunya fa una especial menció al Templari Vi Vermell 2010, així com als altres dos vins de la D.O Terra Alta que treballen amb la varietat autòctona del morenillo. La guia afirma que “els tres auguren un futur espectacular per a aquesta varietat, que possibilita la recuperació de les vinyes que encara queden i la plantació de nous ceps per fer més vins d’aquesta varietat”. (…) Segueix afirmant que “ Aquests tres vins són la plasmació de l’afirmació que vam fer en la guia anterior: les varietats autòctones van trigar trenta anys a accedir als mitjans tècnics adequats per elaborar vins competitius. En el cas de la morenillo n’han calgut quaranta. Hem estat a les portes de veure-la desaparèixer”.
            Els nombra també en l’apartat de blancs de garnatxa o amb garnatxa amb el seu vi de criança El Quintà, dient que aquests vins “confirmen quins són els cupatges que han de convertir-se en un futur no gaire llunyà en la base de l’oferta de vins blancs de qualitat fermentats o criats en barrica”. Així, en la seva mitjana de puntuació d’aquesta edició obtenen un 9’35, per sobre del 9’34 de la guia 2012 i del 9’19 de la del 2011.
            A la Guia Peñín el vins de Bàrbara Forés han estat reconeguts com un dels tres cellers que formen la punta de llança de la DO i destaca El Templari 2010 i el Vi Dolç Natural 2009. D’altra banda, Els vins de Bàrbara Forés han estat reconeguts, durant els darrers mesos, pel crític, periodista i editor nord americà Stephen Tanzer i per la publicació The Wine Advocate. Ambdós prescriptors coincideixen en una valoració notable del Coma d’En Pou. Per últim, la Guía del Vino Cotidiano 2012-2013 situa en el quadre d’honor el seu Rosat Bàrbara Forés 2011 i li concedeix 8 punts.

Per vins, l’esquema de les valoracions/puntuacions obtingudes és el següent:

Blanc 2011

Stephen Tanzer’s: 90 punts.
Guía Peñín 2013: 89 punts.
Guia de Vins de Catalunya: 9,24 punts.

Rosat 2011

Guía Peñín: 87 punts.
Guia de Vins de Catalunya: 9,24 punts.
Guía del Vino Cotidiano: 8 punts.

Negre 2010

Stephen Tanzer’s: 89+ punts.
Guía Peñín: 88 punts
Guia de Vins de Catalunya: 9,26 punys

Templari 2010

Stephen Tanzer’s: 90 punts.
Wine Advocate-Robert Parker: 89 punts.
Guia de Vins de Catalunya: 9,59 punts.
Guía Peñín: 92 punts.
Coma d’En Pou 2008
Guía Peñín: 91 punts.
Guia de Vins de Catalunya: 9,20 punts.

Coma d’En Pou 2009

Stephen Tanzer’s: 92 punts.
Wine Advocate-Robert Parker 89 punts.

Dolç 2009

Guía Peñín: 93 punts.
Guia de Vins de Catalunya: 9,28 punts.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada