dilluns, 4 de març del 2013

Perquè els cellers penedesencs no sumen ni la meitat de les empreses adherides a Enoturisme Penedès?


Els cellers penedesencs no sumen ni la meitat de les empreses adherides a Enoturisme Penedès. Recentment es van lliurar les plaques corresponents als 16 nous membres adherits al club aquest any 2013, en un acte celebrat al Vinseum (Museu de les Cultures del Vi de Catalunya) a Vilafranca del Penedès. Entre les empreses adherides hi ha només dos cellers (Finca Viladellops del Garraf i Bodegues Ca n’Estella), allotjaments (Masia Bartomeu, Masia Can Cardús, Els Cups, Hotel Husa Masia Bach, El Bosque Lácteo, Cal Ton Cruset, Cava Hotel Mas Tinell), agències de viatges (Viemocions), serveis turístics (Burricleta i Vicicling), restaurants (Cal Agustí i Mas Sunyol), enoteques (La Farmàcia del Vendrell) i museus (Espai Xocolata Simón Coll). Aquestes empreses se sumen a les 176 que ja en són membres: 75 cellers, 46 allotjaments, 30 restaurants, 7 empreses de serveis, 4 agències de viatges, 3 comerços especialitzats, 3 enoteques, 3 museus, 1 curs de tast, 1 guia turístic i 3 empreses de transport. .
Pel que fa a la presència de cellers dins els 176 membres el club Enoturisme Penedès, la directora del Consorci de Promoció Turística de l’Alt Penedès, Núria Sala, afirma que “el gruix de cellers es va incorporar al club en els seus inicis, i s’ha mantingut estable en el temps. Com que el concepte d’enoturisme s’ha anat ampliant, el club s’ha vist incrementat en altres tipologies com restaurants, allotjaments, empreses de serveis,..., que han reduït la ponderació dels Sellers”. Sala també destaca que “no tots els cellers del Penedès tenen desenvolupada l’àrea turística, tot i que cada cop n’hi ha més”. Des d’Enoturisme Penedès “s’està en tot moment obert a ampliar el nombre decellers que hi formen part, i s’està pendent de les novetats en oferta enoturística que van sorgint per poder captar-les i canalitzar-les a través del club”, afegeix la directora del Consorci de Promoció Turística de l’Alt Penedès. No obstant això, però, alguns cellers del massís del Garraf, com ara Can Ramon Viticultors del Montgròs, no han rebut mai cap oferiment per entrar a formar part d’Enoturisme Penedès, com confirma un dels seus copropietaris, Manel Aviñó.

1 comentari:

  1. Bon dia Ramon,

    Gran pregunta i inexplicable resposta ! No entenc com els cellers del penedès no aposten per incrementar el valor afegit de la seva terra donant una oferta enogastroturística com deu mana . El que falta al penedès és treball en equip ;els cellers només saben treballar sols . Encara tenim la mentalitat de catalanet petit que pensem que si el del costat s'enriqueix nosaltres ens empobrim .
    Quina falta de visió estratégica. A la Rioja ens passen la ma per la cara en això.

    Per cert , un matís, Mas tinell també és un celler per tant hauria d'estar a cellers i allotjatments

    Gràcies pel bloc

    Salut

    ResponElimina