Roda 2007 ha estat reconegut com
un dels millors negres servits en classe Business en el concurs internacional
Cellars in the Sky 2012, “contribuint al fet que l'aerolínia Singapore Airlines
rebi el guardó al millor celler de classe Business”, segons s’ha informat des d’aquest
celler del barri de La Estación de Haro. El certamen, celebrat des de 1985,
enalteix als millors vins presents en les cartes de les grans aerolínies del
món.
Roda 2007 es va començar a servir
l'1 d'agost de 2012 en els vols de Singapore Airlines que cobrien la ruta entre
New Jersey i Los Angeles; més tard es va estendre a les connexions entre
Barcelona i São Paulo, i entre Barcelona i Singapur, a més de Londres i Milà. A
partir del passat octubre es va sumar també als vols dels aeroports de
Shanghái, Beijing, Singapur, Corea del Sud, Sant Francisco, Hong Kong i Tòquio.
En aquesta edició del concurs Cellars in the Sky han participat 33 companyies i
més de 100 vins. El concurs es divideix en tres categories: “Primera Classe”,
“Classe Business” i “General”. Malaysia Airlines es va portar el guardó al
millor celler de Primera Classe, a més de ser l'aerolínia amb el celler que
compta amb el millor vi negre de Primera Classe, gràcies a Schubert Marion’s Vineyard
Pinot Noir 2010. D'altra banda, TAM Airlines, amb Chateau Bel Air de Thunevin,
és considerada el celler amb el millor negre de Classe Business, seguida per Singapore
Airlines amb Roda 2007. En aquesta secció, Singapore Airlines es va emportar també
el premi al millor celler Business. Els guanyadors, tant vins com aerolínies, van
ser escollits a partir d'un tast a cegues realitzat durant dos dies el passat
mes de desembre a Londres. El jurat va estar compost per quatre crítics de
renom, els qui van valorar i van puntuar cada vi de forma individual. Els
membres del tribunal van ser Charles Metcalfe, co-president de l’International
Wine Challenge i gurú de l'harmonia entre el vi i la gastronomia; Tim Atkin,
Master of Wine i reconegut columnista enològic; Sam Harrop, Master of Wine i
consultor internacional de producció de vi; i Peter McCombie, també Master of
Wine i consultor enològic de grans restaurants.
Roda 2007 (89% ull de llebre, 8%
garnatxa i 3% graciano) és un vi que es caracteritza, segons aquest celler de
la Rioja, “per la seva elegància i subtilesa. Procedeix d'una collita fresca de
caràcter atlàntic, aportant una perfumada aroma a cireres madures i deixant un
record fresc, afruitat i especiat. Molt llarg, sense arestes i amb tanins fins
i frescs, deixa un postgust d'elegant complexitat i equilibri entre la frescor
i la maduresa”.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada