dissabte, 30 de març del 2013

Roda 2007 vola alt: un dels millors negres servits en classe Business en el concurs internacional Cellars in the Sky 2012




Roda 2007 ha estat reconegut com un dels millors negres servits en classe Business en el concurs internacional Cellars in the Sky 2012, “contribuint al fet que l'aerolínia Singapore Airlines rebi el guardó al millor celler de classe Business”, segons s’ha informat des d’aquest celler del barri de La Estación de Haro. El certamen, celebrat des de 1985, enalteix als millors vins presents en les cartes de les grans aerolínies del món.
            Roda 2007 es va començar a servir l'1 d'agost de 2012 en els vols de Singapore Airlines que cobrien la ruta entre New Jersey i Los Angeles; més tard es va estendre a les connexions entre Barcelona i São Paulo, i entre Barcelona i Singapur, a més de Londres i Milà. A partir del passat octubre es va sumar també als vols dels aeroports de Shanghái, Beijing, Singapur, Corea del Sud, Sant Francisco, Hong Kong i Tòquio. En aquesta edició del concurs Cellars in the Sky han participat 33 companyies i més de 100 vins. El concurs es divideix en tres categories: “Primera Classe”, “Classe Business” i “General”. Malaysia Airlines es va portar el guardó al millor celler de Primera Classe, a més de ser l'aerolínia amb el celler que compta amb el millor vi negre de Primera Classe, gràcies a Schubert Marion’s Vineyard Pinot Noir 2010. D'altra banda, TAM Airlines, amb Chateau Bel Air de Thunevin, és considerada el celler amb el millor negre de Classe Business, seguida per Singapore Airlines amb Roda 2007. En aquesta secció, Singapore Airlines es va emportar també el premi al millor celler Business. Els guanyadors, tant vins com aerolínies, van ser escollits a partir d'un tast a cegues realitzat durant dos dies el passat mes de desembre a Londres. El jurat va estar compost per quatre crítics de renom, els qui van valorar i van puntuar cada vi de forma individual. Els membres del tribunal van ser Charles Metcalfe, co-president de l’International Wine Challenge i gurú de l'harmonia entre el vi i la gastronomia; Tim Atkin, Master of Wine i reconegut columnista enològic; Sam Harrop, Master of Wine i consultor internacional de producció de vi; i Peter McCombie, també Master of Wine i consultor enològic de grans restaurants.
            Roda 2007 (89% ull de llebre, 8% garnatxa i 3% graciano) és un vi que es caracteritza, segons aquest celler de la Rioja, “per la seva elegància i subtilesa. Procedeix d'una collita fresca de caràcter atlàntic, aportant una perfumada aroma a cireres madures i deixant un record fresc, afruitat i especiat. Molt llarg, sense arestes i amb tanins fins i frescs, deixa un postgust d'elegant complexitat i equilibri entre la frescor i la maduresa”.
           

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada