dimecres, 27 de març del 2013

Mig centenar de prescriptors internacionals tornen a visitar la DOQ Priorat amb motiu d’'Espai Priorat 2013’

 
Els principals professionals del món del vi de diferents països d’arreu del món tornaran a visitar el cor de la Denominació d’Origen Qualificada Priorat els dies 13, 14 i 15 de maig. La cita és Espai Priorat - II Mostra Internacional de Vins de la DOQ Priorat, “un aparador dels Priorat pensat per a seduir un selecte grup format per una cinquantena de professionals del món del vi. 35 cellers de la DOQ Priorat participaran en aquesta trobada amb els experts de diversos països”. Després de l’experiència de 2011, els productors i el Consell Regulador de la DOQ Priorat han volgut repetir aquesta proposta que “va afavorir l’obertura de nous canals de promoció per als vins Priorat a diferents països més enllà de la Unió Europea”. Espai Priorat explicarà els vins en el seu terreny originari a significats prescriptors internacionals de països com els Estats Units d’Amèrica, Canadà, Rússia, Japó, Índia, Brasil, Noruega, Suïssa, Xina o Noruega. Es tracta dels anomenats “tercers països”, és a dir, aliens a la Unió Europea, que ofereixen mercats emergents capaços d’atraure productes de qualitat com el vi de la DOQ Priorat. De fet, Espai Priorat tornarà a comptar amb el suport d’un dels programes de la Unió Europea dedicats a la internacionalització a tercers països.
En aquesta nova cita mundial els vins Priorat es presentaran a destacats prescriptors, com ara sumillers o responsables de compres, que “han fet un forat en les seves agendes per veure, viure i copsar els Priorat en el seu ambient original. Una aposta decidida de persones coneixedores de milers de vins del món que desitgen trepitjar la DOQ Priorat i descobrir l’origen autèntic d’aquests vins”. En relació al selecte grup de convidats que participaran a Espai Priorat, el president de la DOQ Priorat, Toni Alcover, ha destacat el fet que siguin “persones amb amplis coneixements sobre els nostres vins i que possiblement no han tingut encara l’oportunitat de descobrir l’entorn natural, les viles i les persones que els fan possibles: el que els proposem és que descobreixin amb nosaltres quina és la realitat del terrer de llicorella, dels nostres costers i terrasses i de les olors i colors que ens acompanyen dia a dia en la nostra tasca de conreu i producció”.
Per explicar als visitants com és la DOQ Priorat, l’organització proposa un programa centrat en diversos tastos i visites a vinyes i cellers. D’aquesta manera, els tasts es completaran amb recorreguts i visites “per indrets únics de gran bellesa que de ben segur impressionaran els visitants internacionals”. Després de l’arribada dels convidats el dilluns 13 de maig, els participants dedicaran el matí de dimarts dia 14 a conèixer les vinyes de la DOQ Priorat. Aquest bloc del programa s’ha batejat com ‘Espai Vi i Paisatge’. Al migdia la comitiva es concentrarà al recinte monumental d’Scala Dei, on es troben les restes del monestir cartoixà que va constituir, al segle XII, el bressol de la cultura vinícola de l’actual Priorat. Aquest serà el moment d’’Espai Vi i Història’ i d’’Espai Vi i Sentits”’, en què els assistents podran conèixer la història del vi del Priorat i “descobrir un muntatge sobre la riquesa aromàtica i geològica que dóna identitat als vins Priorat, immersos en un espai restaurat dins de la mateixa cartoixa”.  La descoberta d’aquests muntatges serà complementària als tastos dels vins proposats pels diferents cellers en un espai de tast específic. La jornada del dia 14 finalitzarà amb ‘Espai Vi i Gastronomia’, un sopar amb maridatge de vins i gastronomia de la DOQ Priorat. Durant la jornada del dimecres, 15 de maig, es durà a terme el comiat oficial a Torroja del Priorat i els visitants realitzaran les últimes visites programades amb els responsables dels diferents cellers de la DOQ Priorat inscrits en aquesta mostra i podran conèixer les seves instal·lacions directament.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada