dimarts, 26 de març del 2013

CEVIPE i Castell d’Or viatgen a Argentina i Brasil per participar en un intercanvi d’experiències entre cooperatives vinícoles


Una expedició de CEVIPE i de Castell d’Or viatgen durant uns dies a Argentina i Brasil amb l’objectiu d’establir les bases per a la creació d’una associació intercontinental que vetlli pels interessos de les cooperatives vinícoles al món. Aquest viatge és la continuació d’una visita prèvia que van fer a França i a aquestes cooperatives  penedesenques una delegació de representants de FECOVICA (Federació de Cooperatives Vinícoles d’Argentina) i FECOVINHO (Federació de Cooperatives Vinícoles de Brasil. Aquest proper mes de novembre, argentins i brasilenys també visitaran el Penedès per a continuar amb les relacions. Durant el viatge es visitaran zones de viticultura de regadiu modernes, s’analitzarà el funcionament de les cooperatives de la regió, així com la comercialització dels productes vitivinícoles argentins i brasilenys en zones com Salta, Calayate, La Rioja, San Juan, Vall d’Uixó i Mendoza (Argentina) i a Puerto Alegre (Brasil). Juntament amb CEVIPE i Castell d’Or també visitaran aquests països representants de cooperatives de França liderats per Joel Castany, una referència en el cooperativisme vinícola europeu, president de la Coopérative Val d'Orbieu que elabora més de 300 milions d’ampolles de vi. D’altra banda, Castell d’Or té previst dur a terme diferents accions a Argentina i sobretot Brasil, amb la finalitat d’introduir els vins i caves que elaboren en aquests països.
Per una banda, CEVIPE (Centre Vinícola del Penedès) és una empresa cooperativa de segon grau que integra 14 cooperatives vinícoles arrelades al territori de l’Alt i Baix Penedès, el Garraf, el Tarragonès, l’Alt Camp i la Conca de Barberà. Es un dels principals elaboradors de vi base cava i a doll de Catalunya. D’altra banda, Castell d’Or és una empresa fundada per nou cellers cooperatius de Catalunya que, a partir de la unió dels processos de producció, elaboració i envasat de vins, comercialitzen junts vins, caves i olis de diferents denominacions d’origen de Catalunya.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada