dimarts, 19 de març del 2013

L'acord a Freixenet per mantenir la plantilla els pròxims dos anys, avui a La Vanguardia



Després de 16 mesos de negociacions i protestes sonades, com la protagonitzada a la darrera coronació de la Reina del Cava, s'ha arribat a un acord per signar el conveni a Freixenet. Avui signo la noticia a la secció d’Economia de La Vanguardia. Segons el director de comunicació de Freixenet, Pere Bonet, "no hi havia competitivitat fins ara posat que les condicions estaven molt per sobre del conveni provincial i ara s'assegura l'estabilitat de la plantilla". La direcció de l'empresa es mostra satisfeta amb l'acord que es va acabar tancant divendres passat. S'ha pactat una variabilització salarial, sobre la base de beneficis i a objectius, i una distribució irregular de la jornada laboral en funció de les necessitats productives amb el compromís de no acomiadar cap dels 600 treballadors directes i indirectes de producció en els propers dos anys, segons el president del comitè d'empresa en Freixenet, Sergio Lozano. La plantilla de Freixenet suma 1.200 treballadors.

A continuació us adjunto el comunicat del sindicat CCOO:

CCOO DEL GRUP FREIXENET, ACONSEGUEIX UN ACORD DE CONVENI QUE GARANTEIX L'ESTABILITAT LABORAL PER ALS ANYS 2013 I 2014.

Divendres passat dia 15 de març, després de setze mesos d'intenses i dures negociacions, va ser ratificat en l'assemblea general de treballadors l'acord de conveni acordat per la comissió negociadora del conveni de les empreses del Grup Freixenet ( Castellblanch, Freixenet, Segura Viudas, Rene Barbier, Comercial Grup Freixenet ).

LES BASES DE L’ACORD SON:

La garantia de l'ocupació del personal directe i indirecte de producció des de la signatura del preacord i durant els anys 2013 i 2014.

Flexibilitat de la jornada i mobilitat entre centres, mantenint el còmput anual de 1776 hores per al personal a torn partit, i 1560 hores per al personal subjecte a torns rotatius.

Manteniment de les ajudes socials amb alguna modificació, com són, l'ajuda escolar i l'ajuda per fill discapacitat a càrrec del treballador, a més s'incrementa la pòlissa de assegurança per invalidesa i mort.

El plus vinculació (antiguitat) Es transformarà a partir del 1 de Gener de 2014 en garantia ad. Personam per a tots els treballadors que ho venien percebent.

Dintre d'aquest acord s'ha pactat la variavilització per una banda del salari per als anys 2013 i 2014 en els següents termes: Directors de departament un 10%, tècnics titulats de grau superior i caps de secció un 7%, titulats de grau mig un 5%, personal de producció i administratius un 3%

Aquest variable, es recuperarà en cas que es compleixin els objectius de l'empresa, que s'establiran durant el mes de juny de l'any 2013 i el mes de juny de l'any 2014.

Des de les Comissions Obreres del grup Freixenet, valorem l'acord com molt positiu, ja que hem mantingut l'estructura del nostre conveni, i sobretot hem complert amb el nostre principal objectiu que és l'estabilitat laboral, quedant aquesta articulada en el conveni com garantia de l'ocupació, fet aquest que en  moments de gran incertesa social, laboral i econòmica té un valor extraordinari.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada