dimecres, 27 de març del 2013

RuralCat suma 20.671 professionals inscrits i 384.956 pàgines vistes


El portal del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM) per als professionals dels sectors agrari i alimentari RuralCat continua creixent en el seu nombre de professionals inscrits, que el passat mes de febrer va arribar als 20.671, mentre el nombre de pàgines vistes se situava en les 384.956, un 97,20 per cent més que el febrer de 2012. La proporció d’usuaris inscrits en percentatge homes/dones és d’un 72/28, respectivament. Segons la Generalitat, RuralCat “ha estat reconegut a nivell estatal i internacional com a iniciativa innovadora de la Generalitat de Catalunya (2010) posat com a cas d’èxit a Europa davant de l’OCDE, a més d’haver estat utilitzat com a exemple de portal temàtic en l’àmbit agrari per altres països com és el cas de Xile”.
Així, les dades acumulades dels dos primers mesos d’aquest 2013 donen com a resultat que entre l’1 de gener i el 28 de febrer es va donar d’alta un total de 547 usuaris, hi va haver 77.124 visites, i 729.722 pàgines vistes, el que representa una mitjana mensual de 274 usuaris, 38.562 visites, i 364. 861 pàgines vistes. Pel que fa a les visites al portal, al llarg dels dos primers mesos de l’any, el balanç ha estat molt positiu. Es constata un creixement en el nombre de visites que ha estat de 36.233 al gener i de 40.901 al febrer, amb un número de visites al dia de 1.169 i 1.460 respectivament, el que suposa un increment, respecte al mateix període de 2012, d’un 34,38% al gener i d’un 35,55% al mes de febrer. Aquest creixement sostingut de RuralCat és, segons el DAAM, “conseqüència de donar un servei permanent i ininterromput, des de l’any 2002, i de la seva actualització diària de continguts, així com de la seva oferta renovada i cada cop més orientada a donar els professionals el que precisen”. És en aquesta línia que des de RuralCat l’any 2011 es va posar al servei dels productors agraris, tècnics i investigadors, de manera renovada i agradable, l’apartat d’agrometeorologia, a més a més d’una contínua i nova oferta formativa, en format de cursos i jornades, destinada exclusivament als professionals. També, continuant amb aquesta dinàmica, segons el DAAM, s’ha anat millorant els serveis tecnològics que s’ofereixen, com són les eines de recomanacions de reg en agricultura i en jardineria, i des del passat any 2012 s’ha començat a posar en marxa diferents oficines virtuals, com són la del Regant, la de Suport a la Indústria Agroalimentària o la de Fruit.Net, totes elles orientades a  facilitar,  de manera senzilla i ordenada, allò que un professional necessita conèixer sobre una determinada temàtica, ja sigui en matèria d’informació, de formació, o serveis tecnològics.
El resultat “de tot aquest esforç, realitzat per a posar a l’abast dels professionals dels diferents sectors productius sobre els quals té competències el portal”, ha estat que a finals del passat any 2012 la xifra d’usuaris inscrits va assolir els 20.124.
D’altra banda, El DAAM, “compromès amb la millora de l’eficiència del reg i per mitjà de l’Oficina del Regant”, va iniciar, el passat dia 20 de març, la campanya de recomanacions de reg, que permet que cada regant que ho desitgi rebi una recomanació personalitzada, per a cada cultiu i zona, de les necessitats de reg de la setmana de forma gratuïta.  Aquestes recomanacions, que es van iniciar el 2005 amb 197 usuaris, han tingut una gran acollida i un constant increment d’usuaris: així, el 2012 es van assolir els 956 usuaris, amb un increment del l’11,8% respecte a 2011, i es van enviar un total de 61.898 recomanacions comunicades als usuaris mitjançant 10.308 missatges sms a mòbils i 14.452 correus electrònics, a més de la publicació, també setmanal, als diaris Segre, La Mañana i Bon Dia, i recomanacions personalitzades per a comunitats de regants. L’eina de recomanació de reg en agricultura a RuralCat es basa en les dades climàtiques de l’estació meteorològica “més propera a la vostra finca, en el tipus de cultiu (actualment, hi ha disponible a l’eina els 59 cultius més importants de Catalunya), en el  seu cicle, en el tipus de plantació, i en el sistema o tipus de reg instal·lat”. Per a rebre la dosi de reg corresponent als vostres cultius “tan sols cal que entreu a l’Oficina del Regant a RuralCat www.ruralcat.net, en l’apartat d’Eina de recomanacions de reg en Agricultura, i us hi registreu. Només seguint quatre passos haureu introduït les dades necessàries per a rebre cada dimarts la dosi o les hores de reg per a tots els sectors que vulgueu”. Aquest servei de recomanacions de reg i d'altres estratègies de formació i transferència tecnològica en reg es porten terme des de l’Oficina del Regant a l’Escola de Capacitació Agrària (ECA) de Tàrrega del DAAM, i s’hi pot accedir mitjançant RuralCat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada