dimecres, 27 de març del 2013

Vallformosa continua lluitant contra el càncer amb diferents accions solidàries


La recaptació del 4t Sopar Solidari de Vallformosa va ser de 18.016 euros, que han servit per finançar projectes de l’ICO i d’AMPERT. El Sopar Solidari per la lluita contra el càncer és una iniciativa del celler Vallformosa que el divendres 12 de juliol arribarà a la cinquena edició. Aquest és un acte solidari on s’hi sumen molts esforços per part de diferents entitats, empreses i particulars per recollir fons per la lluita contra el càncer. En aquest sentit, des del 2007 Vallformosa manté un acord de col·laboració amb l’Institut Català d’Oncologia (ICO) i l’any 2011 es va sumar l’associació Ampert. Aquest és un compromís social adquirit i a la vegada un homenatge a Martí Via i Bertran, director d’operacions de Vallformosa que va morir ara farà cinc anys després d’una llarga lluita contra aquesta malaltia.
            Els diners recaptats durant aquest acte solidari aniran destinats en un 80% a l’ICO i en un 20% a Ampert per finançar diversos projectes, com ara el ‘Prevenim el càncer i apostem per la vida’ de l’ICO (un projecte que es troba orientat a sensibilitzar als ciutadans en la importància de participar en els programes de prevenció, i a involucrar als professionals en la realització d’accions per reduir el impacte del càncer en la comunitat. També es finança el transport dels pacients des del seu domicili fins al centre  Duran i Reynals, on seran tractats a través de l’Associació Ampert.
            Dels 18.016 euros recaptats per Vallformosa al Sopar Solidari del 2012, 14.413€ van anar destinats al projecte ‘La comunicació cura. Construcció d’una plataforma digital’ de l’ICO i 3.603€ per finançar el transport de pacients de l’Associació Ampert. Vallformosa agraeix el suport donat per les 250 persones que hi van assistir a l’acte, a les empreses que hi van col·laborar, als treballadors i a totes les aportacions que es van realitzar a fila 0. Un dels objectius del 3r Sopar Solidari de Vallformosa era el finançament d’un llibre per compatir amb els lectors els sentiments que es generen durant el procés de la malaltia del càncer. Com explica Ana Rodríguez, directora d’Estratègia i Projectes de l’Institut Català d’Oncologia al pròleg del llibre, aquest és un llibre que tracta el càncer des d’un punt de vista diferent, perquè descriu aspectes emocionals de malalts i cuidadors amb la finalitat de tenir un millor coneixement de les seves reaccions per influir de manera positiva. Aquesta publicació no pretén ser cap estudi teòric ni científic, sinó una lectura amable que provoqui una certa reflexió del món que envolta al lector, sigui pacient o cuidador, i que l’animi a actuar proactivament dins el seu univers. Al llibre “7 experiències personals en oncologia” hi ha històries d’ansietats, patiments, esperances i satisfaccions escrites amb el llenguatge del cor, un idioma que entén tota la humanitat i que permet llegir entre línies els missatges més adients per orientar a les persones en els moments de màxima dificultat. El llibre recull diferents testimonis de pacients, familiars i, també, de professionals que, voluntàriament, han volgut expressar les seves vivències. Entre les 7 experiències del llibre hi ha la de la presidenta de Vallformosa, Queta Domènech, que va perdre el seu marit després de patir la malaltia. Aquest és un llibre editat per l’Institut Català d’Oncologia amb la col·laboració de Vallformosa i la Fundació Oncològica de Catalunya.
            A més dels Sopars Solidaris que organitza Vallformosa per lluitar contra el càncer, també s’ha iniciat una acció solidària que permetrà augmentar l’aportació econòmica a diferents associacions i fundacions que lluitin contra el càncer. De fet, per cada ampolla de cava venuda, Vallformosa contribueix amb associacions d’arreu del món que lluitin contra el càncer. Per donar visibilitat a la iniciativa solidària cada ampolla de cava portarà una de les 6 xapes especials que s’han dissenyat amb el logotip de les associacions que rebran l’ajuda i amb el lema de la iniciativa: “Beu amb elegància, actua amb responsabilitat”. Vallformosa calcula que anualment es podran recaptar uns 100.000 euros aproximadament.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada