dilluns, 25 de març del 2013

Vidirecte.cat també aposta per "enfocar" els productes ecològics


Vidirecte.cat, la nova plataforma virtual de venda de vi, cerveses i licors catalans a Catalunya, que posa en contacte elaboradors i consumidors sense intermediaris, “continua fent passos en la seva estratègia de promoure el consum de vi català i d’adaptar el canal de distribució a les necessitats del sector”, segons han informat els seus promotors. Després d’aconseguir l’adhesió d’una vuitantena d’elaboradors de les diferents denominacions d’origen catalanes, que ja ofereixen uns 130 productes a preu de celler a través de la botiga virtual de la plataforma, ara la iniciativa del cellerista del Priorat Xavier Buil ha apostat per enfocar com a categoria específica els productes ecològics, en els que durant la seva elaboració no s’utilitza cap element químic, i que ja suposen un 16% de la gamma de referències a què tenen accés els consumidors a través de la plataforma. “Una proporció que fins i tot supera el pes creixent del vi ecològic en el marc del sector vitivinícola català”, segons Vidirecte.cat. També recorden que el nombre d’elaboradors catalans que fan vi ecològic s’ha multiplicat per vuit amb el canvi de segle
            “Els aliments ecològics ens aporten més calories i nutrients, però el millor de tot és que contribuïm a l’economia de proximitat”. És l’opinió (recollida en una entrevista a www.vidirecte.cat) del director de la Guia Vinum Nature 2013, Pablo Chamorro. “Si aquesta aposta pels productes de quilòmetre 0 està en l’ADN de Vidirecte.cat, la plataforma no podia descuidar els productes ecològics”, segons afirmen. Ara mateix ja ofereix una vintena de vins amb certificació ecològica, amb preus diversos, que es mouen entre els 6 i els 25 euros l’ampolla, i que en bona mesura han estat produïts per microcellers o cellers amb poca producció de les denominacions d’origen Priorat, Penedès, Tarragona o Costers del Segre. De fet, aquests elaboradors “es corresponen amb la tipologia de celler petit que millor està apreciant Vidirecte.cat com a plataforma per poder fer arribar els seus productes a tot el mercat català”. A Catalunya, apunten, hi ha el major nombre de referències de vins ecològics de tot l’Estat espanyol, que ja és al seu torn el líder europeu en nombre d’hectàrees de vinya ecològica. Si l’any 2000 només hi havia a Catalunya 13 elaboradors que fessin vi ecològic, l’any 2011 aquesta xifra s’havia multiplicat per vuit (ja eren 105), segons les dades recollides per Chamorro, que en la citada entrevista assenyala que ara mateix l’exportació és la principal sortida (entre un 60% i un 80%) dels vins ecològics catalans. Vidirecte.cat, de la mateixa manera que ha nascut per trencar l’estadística que diu que el vi català només suposa el 30% del vi consumit a Catalanya, també vol canviar el criteri en relació al vi ecològic i propiciar tant que l’elaborador no perdi de vista el mercat interior com que el consumidor català tingui accés als vins ecològics d’alta qualitat que s’hi elaboren.
            Els pilars del projecte de Vidirecte.cat, adherit recentment al programa europeu Wine in Moderation (de promoció del consum moderat i responsable entre elaboradors i consumidors) són bàsicament tres: “facilitar l’accés a una oferta catalana múltiple i diversa, promoure el consum de vi català de proximitat i la venda directa a preu de celler”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada