dimecres, 27 de març del 2013

Pinot noir efervescent amb Guillardeau Spéciales número 3, al bar Rosell de Vilanova


Quatre dels cinc a taula

Una de les ostres de Lompre Gourmet

No hi ha dia que no faci el cafetó, el millor que he tastat mai, al bar Rosell de la rambla Principal de Vilanova i la Geltrú. És un bar dels de tota la vida al qual hi vaig, es pot dir, de tota la vida. Antigament s’havia anomenat bar Vallès i des de 1957 el porta la família Rosell, que procedia d’Aiguaviva. Actualment en Josep Rosell i la seva esposa, la sitgetana Carme, són els qui regenten aquest establiment on encara es juga a botifarra i on sovint posen a la televisió el Canal Cocina. En Josep és un gastrònom experimentat, molt cultivat. Amb en Josep (va ser el primer que em va parlar del memorable Koy Shunka) xerrem de vins i gastronomia gairebé cada dia. Una de les seves passions confesses, i també meva, són les ostres. I després de teoritzar i més teoritzar vam decidir finalment passar a la pràctica empírica. Ahir a la nit, quan ja havia abaixat la persiana del bar, van arribar quatre comensals més (per completar cinc a taula) per gaudir d’un sopar monotemàtic regat amb dos vins efervescents de qualitat, dos caves, elaborats amb pinot noir. En Josep, hàbil en això de trobar meravelles a Internet, va ser l’encarregat de fer una compra online espectacular a l’empresa Lonpre Gourmet del carrer Jaume Balmes de Sant Pere de Ribes (http://www.lonpre.es/): ostres Spéciales Guillardeau del número 3. Aquest va ser el nostre sopar d’ahir, al qual es va sumar el fill de Josep, Ruben, i dos clients i amics, en Pau i el Sr. Barneda (que per un dia ens va fer una concessió i no es va perfumar ni va explicar gaire acudits dolents). Les ostres, menjades el mateix dia que va arribar la comanda, eren finíssimes, de delicat paladar, amb gust a mar contingut, molt elegants.
            Aquests extraordinaris bivalves els havíem de regar de forma adequada. Finalment vam escollir una magnum del Perles Roses de Naveran del 2009 i el Blanc de Noirs de Juvé & Camps també del 2009, servits en copa Champagne Cuvée Prestige de Riedel en dia fruita. El rosat de Naveran de color pell de ceba es va mostrar senyorial, cremós, glicèric, amb una molt bona integració del carbònic i amb fruitetes vermelles i notes d’evolució, com ara fruits secs (nous). El pinot noir vinificat en blanc de Juvé & Camps també es va mostrar esplèndid, un pèl més vivaç, amb notes a fruitetes vermelles (cireres), pastisseria i pa torrat i un toc subtil de mel. El Blanc de Noirs de Juvé & Camps mantenia un final fresc, gràcies al caràcter cítric. En definitiva, dues interpretacions prou interessants de la pinot noir per a una nit memorable molt ben maridada.

1 comentari: