Una
cinquantena de persones van participar dissabte passat en el curs exprés sobre
les propietats del suro per tapar vins i caves, organitzat per Nadal i impartit
per tècnics de l’Institut Català del Suro. La sessió formativa va constar d’una
part teòrica on es van exposar les particularitats del suro des del bosc d’alzines
sureres passant pel procés de fabricació dels taps de suro, els diferents tipus
de taps que existeixen, les seves característiques i la seva funcionalitat.
Entre
els assistents es van distribuir diferents mostres dels productes de suro per
poder apreciar de primera mà els diferents processos de producció, així com
també es van destacar els beneficis mediambientals de tapar amb suro enfront d’altres
tipus de sistemes de tapament. La segona part del curs va tenir un caire més
participatiu ja que va consistir en un taller sensorial per descobrir els
aromes propis i aliens del suro i les seves aportacions en el vi o el cava.
El
curs va finalitzar amb un sorteig de xecs regal entre els participants per fer
una visita-maridatge a Nadal i amb un tast del vi blanc sec Xarel·lo 2012. Amb
aquest curs, que s’ha incorporat per primer any al programa d’activitats d’Amics
de Caves Nadal, el celler de Torrelavit pretén apropar els aficionats i amants
del vi i el cava a aspectes tècnics o simplement desconeguts del món de la
vitivinicultura.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada