dilluns, 11 de març del 2013

Mig centenar de persones, al curs exprés de Caves Nadal i l’Institut Català del Suro sobre les propietats del suro per tapar vins i caves


Una cinquantena de persones van participar dissabte passat en el curs exprés sobre les propietats del suro per tapar vins i caves, organitzat per Nadal i impartit per tècnics de l’Institut Català del Suro. La sessió formativa va constar d’una part teòrica on es van exposar les particularitats del suro des del bosc d’alzines sureres passant pel procés de fabricació dels taps de suro, els diferents tipus de taps que existeixen, les seves característiques i la seva funcionalitat.
Entre els assistents es van distribuir diferents mostres dels productes de suro per poder apreciar de primera mà els diferents processos de producció, així com també es van destacar els beneficis mediambientals de tapar amb suro enfront d’altres tipus de sistemes de tapament. La segona part del curs va tenir un caire més participatiu ja que va consistir en un taller sensorial per descobrir els aromes propis i aliens del suro i les seves aportacions en el vi o el cava.
El curs va finalitzar amb un sorteig de xecs regal entre els participants per fer una visita-maridatge a Nadal i amb un tast del vi blanc sec Xarel·lo 2012. Amb aquest curs, que s’ha incorporat per primer any al programa d’activitats d’Amics de Caves Nadal, el celler de Torrelavit pretén apropar els aficionats i amants del vi i el cava a aspectes tècnics o simplement desconeguts del món de la vitivinicultura.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada