L’exel·lent vi Finca Malaveïna
2009 de Castell Peralada va obtenir ahir la puntuació més alta del concurs
Bacchus 2013, que organitza la Unió Espanyola de Tastadors (UEC) i en el qual
s’han atorgat un total de vuit medalles d’or. El Concurs Internacional de Vins
Bacchus 2013, ja en la seva onzena edició i consolidat com un dels més
prestigiosos d’Espanya, va celebrar ahir el seu desenllaç al Casino de Madrid
després de quatre dies de tastos, en els quals es van valorar un total de 1.560
vins procedents de 17 països. Segons
ha precisat el responsable del certamen i president de la UEC, Fernando
Gurrucharri, els vins que han participat en aquesta edició de Bacchus
reflecteixen que "el mercat és cada vegada més difícil i selectiu”. Els 60
experts que van composar el jurat, entre els que figuren les britàniques Sarah
Jane Evans i Susan Holmes, ambdues Master of Wine, o el president de la
Federació Espanyola d’Enòlegs, Santiago Jordi, ha destacat la qualitat d’aquest
emblemàtic vi de Castell Peralada.
Finca Malaveïna 2009, anyada a la
venda des de fa dos mesos, és un cupatge de merlot, cabernet sauvignon, syrah i
garnatxa envellit durant 16 mesos dins bótes de roure francès. El resultat és,
segons Castell Perelada, un vi de color vermell cirera intens. “La seva aroma
profunda, de fruits vermells, té un fons de notes especiades. En boca és rodó,
carnós i estructurat. L’acidesa és molt fresca i els tanins són molt madurs. Té
un excel·lent equilibri, amb un bon pas de boca i llarg postgust. És un vi amb
una marcada personalitat de la finca de la qual prové i té un gran potencial
d’envelliment”. L’anyada 2009 es troba disponible no només en format estàndard
de 75 cl sinó també en ampolles màgnum i jeroboam. Finca Malaveïna s’elabora
exclusivament a partir de raïm de la finca de la qual pren el seu nom, situada
als encontorns del celler. Malaveïna, segons Castell Perelada, “és una vinya
dissenyada per a obtenir vins extraordinaris. En aquest terreny de 19 hectàrees
de vessants d’argila vermellosa, amb presència de còdols, amb precioses vistes al
Mediterrani i als Pirineus, s’obté un rendiment per hectàrea de 5.000 Kg”.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada