dimecres, 13 de març del 2013

Nova imatge per als vins de la cooperativa que va "salvar" la picapoll


El Celler Cooperatiu d'Artés (DO Pla de Bages) acaba de llantar al mercat la nova anyada i imatge dels Picapolls Artium.  “La Cooperativa que va salvar la varietat de raïm blanc  picapoll,  es reaferma en la voluntat d'assegurar-ne el futur mitjançant la innovació.”, segons s’ha informat avui a través d’una nota de premsa. S’afegeix que “des que el Celler Cooperatiu d’Artés va creure en el Picapoll i va ser el primer celler al Bages que va decidir a embotellar aquesta varietat en envàs de vidre, ja han passat 58 anys. Aquest aposta va evitar que els pagesos arrenquessin els ceps i que avui el Picapoll sigui la varietat més representativa i preuada de la DO Pla de Bages”. Després de l’última novetat, ara tot just fa un any, de la gamma Artium amb la incorporació del rosat ‘Dolç Natural’, aquest mes de març i aprofitant la sortida al mercat de les noves anyades, els dos productes Picapoll Artium estrenen una nova imatge: “una imatge més propera a un mercat més jove i exigent”. Per ressaltar el valor de la tradició, s’ha decidit incorporar l’any en que es va iniciar a comercialitzar del picapoll,  destacant “des del 1955”. En la nova imatge també s’ha volgut realçar la personalitat de la varietat, apareixent el símbol del gra de raïm i les seves picades negres. I la nova imatge es complementa amb el tipus d’ampolla, una ampolla bordalesa estilitzada jove buscant la imatge de frescor que el producte ofereix, i una ampolla borgonyesa pel fermentat en bóta, “que amb les seves corbes transmet la complexitat del seu sabor”.
Els dos productes són 100% picapoll de l’anyada 2012. Mentre el jove es fermenta al dipòsit d’acer inoxidable i s’embotella sense cap tipus de criança, el Picapoll Artium bóta comença a fermentar al dipòsit d’acer per acabar la fermentació en bótes de roure noves, removent les mares amb el sistema del battonage durant quatre mesos.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada