El Celler Cooperatiu d'Artés (DO
Pla de Bages) acaba de llantar al mercat la nova anyada i imatge dels Picapolls
Artium. “La Cooperativa que va salvar la varietat de raïm blanc
picapoll, es reaferma en la voluntat d'assegurar-ne el futur
mitjançant la innovació.”, segons s’ha informat avui a través d’una nota de
premsa. S’afegeix que “des que el Celler Cooperatiu d’Artés va creure en el
Picapoll i va ser el primer celler al Bages que va decidir a embotellar aquesta
varietat en envàs de vidre, ja han passat 58 anys. Aquest aposta va evitar que
els pagesos arrenquessin els ceps i que avui el Picapoll sigui la varietat més
representativa i preuada de la DO Pla de Bages”. Després de l’última novetat, ara
tot just fa un any, de la gamma Artium amb la incorporació del rosat ‘Dolç
Natural’, aquest mes de març i aprofitant la sortida al mercat de les noves
anyades, els dos productes Picapoll Artium estrenen una nova imatge: “una
imatge més propera a un mercat més jove i exigent”. Per ressaltar el valor de
la tradició, s’ha decidit incorporar l’any en que es va iniciar a comercialitzar
del picapoll, destacant “des del
1955”. En la nova imatge també s’ha volgut realçar la personalitat de la
varietat, apareixent el símbol del gra de raïm i les seves picades negres. I la
nova imatge es complementa amb el tipus d’ampolla, una ampolla bordalesa
estilitzada jove buscant la imatge de frescor que el producte ofereix, i una
ampolla borgonyesa pel fermentat en bóta, “que amb les seves corbes transmet la
complexitat del seu sabor”.
Els dos
productes són 100% picapoll de l’anyada 2012. Mentre el jove es fermenta al
dipòsit d’acer inoxidable i s’embotella sense cap tipus de criança, el Picapoll
Artium bóta comença a fermentar al dipòsit d’acer per acabar la fermentació en
bótes de roure noves, removent les mares amb el sistema del battonage durant
quatre mesos.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada