dimecres, 13 de març de 2013

El sitgetà David Martínez, el millor de la cinquena semifinal del Nariz de Oro





David Martínez, copropietari del restaurant El Velero de Sitges, va ser el millor ahir a la cinquera seminal, feta a l'Hotel Avinguda Palace de Barcelona, de la XXII Nariz de Oro.  Hi van participar mig centenar de sumillers en un concurs que premia a aquell professional capaç de distingir un vi en una copa negra, guiat només pel seu olfacte. La competició, organitzada per la revista Vino+Gastronomia i patrocinada per Azpilicueta, el CRDO Navarra, Dinastia Vivanco, Bodegas Torres, Vilas del Turbón, Xef & Sommelier i Chivas Regal va reunir a l'Hotel Avinguda Palace de Barcelona “la millor pedrera de sumillers de Catalunya”. El certamen va congregar a 50 professionals que van tastar més de 40 vins dins del concurs de ‘Els Millors Vins d'Espanya’. Mentre que en la prova que va decidir el seu pas a la final, realitzada amb vins d’Azpilicueta, els participants van haver de desxifrar, tan sols guiats pel seu olfacte, què s'amagava en la copa negra. En aquesta semifinal els sumilleres van afinar el seu olfacte per identificar una mostra de les vinyes d’Azpilicueta a Mendavia (DOQ Rioja): un Tempranillo 2011, amb 8 mesos de bóta en roure americà. A més, els professionals van participar en conferències impartides per Lionel Vigneron, enòleg del departament de Relacions Públiques i Comunicació de Torres; Elena Adell, enóloga d’Azpilicueta; Jordi Vidal, gerent del CR DO Navarra; Rafael Vivanco, director tècnic de Dinastia Vivanco; i Miquel Rubio, brand ambassador de Chivas Regal. El jurat d'experts va estar integrat per Elena Adell, enòloga d’Azpilicueta; Vanesa Viñolo, directora de tastos del Nariz de Oro; Montse Velasco, Naríz de Oro 2011; Jordi Raventós, Naríz de Oro 2008 i el sumiller barceloní José Jiménez.


Es van classificar en total 23 sumillers:

· David Martínez, de El Velero de Sitges. Millor sumiller de la convocatòria
· Josep Pelegrin de El Centre (Castellfollit del Boix), a Barcelona.
· Ildefonso García de Bernat II (Calella), a Barcelona.
· Jordi Martínez de Select Wine Store (Guissona), a Lleida.
· Gregori Albareda de Vinicia Ponent a Lleida.
· Sergi Arana de Vinnari (Igualada), a Barcelona.
· Carlos Punyet de Ca La Nuri a Barcelona.
· Elisa Barroso de Vinacoteca a Barcelona.
· Mireia Molano de Vinacoteca a Barcelona.
· Aleix García de Can Galvany (Vallromanes), a Barcelona.
· Xavier Bassa de Mundivinoteca (Vilanova de Vallés), a Barcelona.
· Joaquim Segui de Fruits Secs Tulsa (Calella), a Barcelona.
· Rafael Sabadí de El Roser 2 (L’Escala), a Girona.
· Jordina Tarrida de Cal Pere Tarrida a Barcelona.
· Joffre Tarrida de Cal Pere Tarrida a Barcelona.
· Alex Cabeza de El Celler de Can Dani a Barcelona.
· Bernardo Martínez de Comerç 24 a Barcelona.
· Filippo Nasini de Ohla a Barcelona.
· Sergio Gómez de Las Delicias de Francia a Barcelona.
· Carolina Collazos de Mar de Terra a Barcelona.
· Jordi Carrascosa de Torres Viure a Barcelona.
· Susana Estrany de L’Arrosseria de L’Andreu (Cunit), a Tarragona.
· Alfonso Villarejo de Port Aventura (Vila-seca), a Tarragona.

No només els sumillers competeixen en El Nariz de Oro, sinó que també ho fan els vins. Cada any, tant els professionals que acudeixen al concurs com el jurat que els qualifica, tasten a cegues múltiples vins que aspiren a convertir-se en ‘Els Millors Vins d'Espanya’. En aquesta semifinal es van tasttar al voltant de 40 vins:


En la categoria d’Escumosos:


Juvé i Camps Reserva de la Família 2009. Juvé i Camps. Cava
Berta Bouzy Reserva Extra Brut. Mont Ferrán. Cava
DO Gran Reserva Vintage Jané Ventura. Jané Ventura. Cava
Adernats XC Gran Reserva. Vinícola de Nulles. Cava


En la categoria de Blancs:

Viñas del Vero Clarión 2011. Viñas del Vero. Somontano

Vallegarcía Viognier 2010. Pago de Vallegarcía. VT Castella
Nora da Neve 2009. Viña Nora. Rías Baixas


En la categoria de Rosats:

Señorío de Sarría Viñedo Nº 5. Taninia. Navarra
Hiriart Fermentado Sobre Lías 2012. Hiriart. Cigales


En la categoria de Negres amb menys de 9 mesos de criança:

SED. D Cueva. VT de Monegros
Finca La Meda Roble 2011. Pagos del Rey. Toro
Espelt Sauló 2011. Espelt. Empordá
Lafou 2010. Lafou (Roqueta Origen). Terra Alta


En la categoria de Negres amb més de 9 mesos de criança:

Anayón Cariñena 2011. Grandes Vinos y Viñedos. Cariñena
Arzuaga Crianza 2010. Arzuaga Navarro. Ribera del Duero
Finca El Rincón de Clunia 2010. Príncipe de Viana. Tierra de Castilla y León
Dinastía Vivanco Tempranillo Crianza 2009. Dinastía Vivanco. Rioja
Las Moradas de San Martín Las Luces 2007. Las Moradas de San Martín. Vinos de Madrid


En la categoria de Dolços:


Marfil Mot dolç. Alella Vinícola. Alella


Els barcelonins es van congregar també a l'Hotel Avinguda Palace de Barcelona per assistir al Nariz de Oro Experimenta. Va obrir les seves portes al públic amb una selecció d'expositors d'alguns cellers com Arzuaga Navarro; Azpilicueta; Carchelo; CR DO Navarra; Dinastia Vivanco; González Byass; Grandes
Vinos y Viñedos; Hiriart; Juvé & Camps; Roqueta Origen i Torres. I els assistents van tenir a més l'oportunitat d'aprendre a tastar aigua a l’estand de Vilas del Turbón. Així mateix, es va impartir un interessant taller de copes per a afeccionats a càrrec d'Elena Adell. L’enòloga d’Azpilicueta va constatar, en el transcurs d'aquesta activitat i davant els dotze privilegiats assistents, el diferent comportament d'un vi segons el recipient utilitzat a més de realitzar el tast en exclusiva del vi ‘Azpilicueta Colección Privada’ a la copa Azpilicueta by Riedel, explicant alhora el per què del disseny i concepció d'aquesta exclusiva copa per a aquest singular negre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada