dijous, 21 de març de 2013

Peraj Petita Rosat 2012, el primer vi kàixer rosat del Celler de Capçanes



El Celler de Capçanes acaba d’estrenar el seu primer vi kàixer rosat, el Peraj Petita Rosat 2012. Elaborat amb garnatxa (60%) ull de llebre (20%) i merlot (20%), des d’aquest celler cooperatiu de la DO Montsant s’informa que aquest vi de color rosa intens i brillant és “Molt aromàtic i molt varietal (fruita vermella)”. En boca,  mostra “interessant acidesa, que refresca, i discreta dolçor, que invita a repetir”. S’afegeix que és “llaminer. llarg i persistent”. S’anuncoa com a “perfecte” per acompanyar pasta amb salsa a base de tomàquet, pizza, peix amb salsa de tomàquet, salmó fumat, pollastre, paella de verdures o risotto de bolets.
A continuación us adjunto la fitxa tècnica facilitada pel celler:
Vinificació:
Vinificat sota l’estricta supervisió de la Unió Ortodoxa (OU)
És un vi kosher d’alta certificació: Lo mebushal (no està pasteuritzat) i Le Pessaj (apte per a la Pasqua jueva)
Mètode sagnat, no premsem el raïm directament, maceració curta de 4 a 6 hores.
Fermentació amb temperatura controlada (13- 15ºC)
Envelliment:
En tina d’acer inoxidable 4 mesos abans d’embotellar.
Vinyes:
Ceps de Garnatxa vella (25-50 anys).
Merlot plantat a 550m d’alçada, llarg cicle vegetatiu que permet una acidesa superior.
Sòl argilós i granit en terrasses.
Verema:
Manual
Principis- mitjans de Setembre
Anàlisi:
13% vol. Alcohol
5,0 g/l acidesa tartàrica
<2 g/l sucre residual

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada