dilluns, 4 de març del 2013

La facturació neta de González Byass creix un 21% impulsada per la bona marxa a Àsia i Amèrica


González Byass acaba d'explicar els resultats del seu últim any. En l'exercici fiscal tancat a l'agost de 2012, González Byass ha aconseguit incrementar la seva facturació neta un 21% fins als 193,3 milions d'euros, enfront dels 159,4 de 2011 (en ambdues xifres no s'inclouen els impostos, que s'eleven a 40 milions). Aquest repunt es deu, principalment, a l'alça que han experimentat els ingressos a Àsia i Amèrica. Les vendes en l'exterior han superat el 60% de la seva facturació neta, enfront del 53% de l'any anterior. El grup té a Catalunya les destacades caves Vilarnau a Sant Sadurní d'Anoia.
Aquests resultats suponen que, per primera vegada, les vendes fora d'Europa, amb 84,1 milions, superin a les registrades a Europa sense Espanya, amb 32 milions, i a les d'Espanya, amb 76,9 milions (que segueix sent el principal mercat individual). El bon comportament dels productes de González Byass a l'exterior i la consolidació del seu mercat nacional, li ha reportat un resultat d'explotació de 12,9 milions d'euros, només un 9% inferior a l'obtingut en l'exercici passat, malgrat el gran augment d'algunes de les matèries primeres, que han pujat per sobre del 50% respecte al 2011. S'ha aconseguit un Ebitda de 20,3 milions, únicament un 6% per sota de l'any anterior. Les despeses financeres han estat lleugerament superiors, fent que el benefici net hagi estat de 7,2 milions.
            Des de González Byass es destaca la millora substancial del ràtio deute/Ebitda experimentat per l'empresa en els últims anys, que ha passat de 6,2 a 2,9. La companyia ha estat capaç de reduir el seu deute net en més de 23 milions en els dos últims exercicis fiscals, malgrat el creixement de vendes en un 71% experimentat en aquest període.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada