dissabte, 23 de febrer del 2013

Xarel·lo Gisele 2011 de Mas Tinell, un vi de viva acidesa i ampul·losament presentat



“Aquest vi és un repte per als sentits, la seva complexitat abruma i convida a experiències gastronòmiques per sobre del que és quotidià, un vi diferent que no permet ser oblidat un cop el proves”. Aquesta és la pomposa i ampul·losa descripció que es fa a la pàgina web (http://www.mastinell.com/ca/vino/vi-gisele-ca/) del xarel·lo Gisele d’Heretat Mas Tinell, un vi monovarietal que en les primeres anyades s’ajudava de la varietat moscatell. Recentment he tastat l’anyada del 2011. És un vi força varietal, poc aromàtic, amb nervi i amb una acidesa punxant. D’aquesta anyada només s’han elaborat 2.980 ampolles. A continuació us adjunto la fitxa del celler (on s'han corregit les múltiples faltes ortogràfiques existents):

Varietats: 
100% xarel·lo
Cupatge:
  • Xarel·lo: 100%   (fermentat en bóta Allier i Tronçais)
Anàlisi
  • Grau alcohòlic: 12,5% Vol.
  • Acidesa: 6,1 g/l (tartàric)
  • pH: 3,13
Producció
2.980 ampolles x 75 cl.

Nota de tast:

Color groc pàl·lid amb matissos verdosos.
En nas mostra tons torrats i torrefactes del roure francès. Al oxigenar-se, desperten notes mentolades i cítriques que es combinen amb perfums dolços com la canyella i el brioix.
Entrada en boca àmplia i saborosa: llima, pinya i regalèssia es passegen pel nostre paladar. Gran estructura, acidesa i equilibri li donen volum, golositat, però sobretot personalitat a aquest nou vi.
Postgust fresc, elegant i molt persistent.

Temperatura de Servei 8 - 10º C

4 comentaris:

  1. Hola Ramon,

    Estic d'acord amb tu que el "màrquèting" d'aquest vi és completament equivocat, començant pels inoportuns llavis de l'etiqueta i seguint per la descripció fantasiosa i allunyada de la realitat que en fan. N'he parlat amb el celler.

    Ara bé, si bé és cert que la presentació del vi em produeix un cert rebuig, també he de dir que, en la meva modesta opinió, el vi és excel·lent i és també un vi que a mi em plau força.

    Salut!

    Jaume

    ResponElimina
    Respostes
    1. Qui sóc jo per qüestionar els teus gustos personals? Faltaria més. Celebro que t'agradi. Ara bé, jo no puc considerar que sigui un vi "excel·lent".

      Elimina
  2. Hola Ramon ,

    Estic d'acord amb tu que la descripció que dóna el celler és un pél exagerada però encara no he trobat cap celler que no engrandeixi el seu producte.Lluny de justificar-ho, crec que és un "mal comú"
    Sobre l'etiqueta , com tot , va a gustos , jo també em poso les mans al cap amb noms i etiquetes d'altres vins que en canvi tenen tirada ( perro verde, hombre bala,cojón de gato i altres barbaritats)
    A la meva dona, l'etiqueta i la forma de l'ampolla li agrada molt, potser no som nosaltres el públic objectiu.
    Al igual que a en Jaume, a mi m'agrada bastant el gisele 2011 i potser més que el gisele anterior (2009 crec).

    Aquesta gent de Mas tinell també té un cava rosat de trepat que em sembla molt interessant ( i més que sigui trepat i no altres varietats forànies ) Has tingut oportunitat de provar-lo? Que et sembla?

    Salut.

    J.Martínez

    ResponElimina
    Respostes
    1. Fa massa temps que no el tasto. No seria just emetre una opinió.

      Elimina