dimarts, 1 maig de 2012

Torne'm-hi amb el forasenyat Sr. Duran


Molta gent ha optat, potser intel·ligentment, per obviar els reiterats comentaris viperins que fa via e-mail l'exadjunt a la presidència de Freixenet Manuel Duran, actualment jubilat. Avui ha tornat a la càrrega citant la informació que signo a La Vanguardia informant de la darrera llista de vins catalans de Parker. Diu, textualment: "La Vanguardia publica hoy que, según Neal Martin, el catador de Parker, el mejor Cava es el Celler Batlle de Gramona. Este se produce con Xarel.lo y Macabeo. ¿Qué necesidad hay, pues, de utilizar variedades francesas lo que dan lugar a que se pueda decir que el Cava PRETENDE SER CHAMPAGNE y que copiar es robar? En el 2011 se consumió en España menos Cava que cuando este tenía identidad, mientras aumenta el consumo de Gin y Vodka, que son más caros". Em sembla forasenyat que ara que el cava ha aconseguit un reconeixement com mai a l'influent revista de Parker aquest excavista que va treballar amb chardonnay als caves de Freixenet es passi el dia destil·lant mala baba. És una llàstima. No diu el Sr. Duran, que ha perdut part de la raó que podria tenir per la seva malaltissa insistència, que l'Anna de Codorníu (un chardonnay) ha estat més ben puntuat per Martin/Parker que l'excel·lent cava Carles Andreu Brut Nature Reserva (elaborat amb varietats ben autòctones). No per ser de chardonnay un vi català ja ha de ser criminalitzat. Aquesta varietat s'ha adaptat de nassos a Catalunya. La família Roca d'Avgvstvs ens ho demostra ben sovint, així com ens ho han mostrat amb els Milmanda o amb els Viña Gigi de Jean Leon. No per ser de varietats autòctones, a més, un vi ja ha de ser bo.

1 comentari: