dimecres, 23 maig de 2012

S'exposa la conveniència d'una escola de poda vitícola a Catalunya



El passat dia 18 de maig de 2012, durant el transcurs de les Fires de Maig de Vilafranca del Penedès, l’associació Innovi va organitzar conjuntament amb el Centre Àgora de l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès una jornada tècnica sobre la poda de la vinya. Aquesta jornada, anomenada 'Els secrets de la poda de la vinya', es va realitzar a la sala polivalent del recinte firal de Vilafranca del Penedès. L’auditori es va omplir amb 90 persones assistents provinents de diferents zones vitivinícoles de Catalunya que van poder escoltar a dos convidats amb experiència i reconeixement al món vitivinícola europeu. Riccardo Turata, del centre italià Simonit&Sirch Preparatori d’uva, va presentar la seva ponència sobre la necessitat de realitzar una poda conservadora contra la deterioració de la vinya i va posar de relleu que des de fa un temps es fan servir mètodes especials de poda que cuiden la vinya a moltes denominacions d’origen europees. El segon convidat, José Ramón Lissarrague, va exposar les tècniques més utilitzades en la poda en verd de la vinya, enaltint les seves particularitats i explicant la dificultat que té aquest tipus de poda a la vinya, tot i que la seva necessitat és tant o més important que la poda que es realitza a l’hivern. Posteriorment es va posar de manifest en una taula rodona amb els convidats i el president i vicepresident d’Innovi, la necessitat que a Catalunya existís una escola de poda que pogués ensenyar als viticultors una forma nova i millorada de poda de la vinya que allargués la vida de la planta, el seu rendiment i la seva cura. L’acte va concloure amb les paraules de Xosé-Carlos Fernández, que va obrir la possibilitat que es vegin les iniciatives d’Innovi com a aprofitables per a totes les regions vitivinícoles de Catalunya.

La jornada tècnica es pot veure a internet a l’adreça http://www.youtube.com/innovicat.

La fotografia que acompanya aquest post és de 10 Sentits

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada