Els vins de la DO Terra Alta van despertar "interès i entusiasme" al Born de Barcelona dissabte passat. Es van arribar a servir prop de 5.000 copes de la vintena de cellers participants, segons el Consell Regulador:
Els vins de qualitat de la Terra Alta van aconseguir atreure l’atenció d’un públic entusiasta i encuriosit. Es va registrar una xifra propera a les 5.000 degustacions a la mostra al Pla de Palau de Barcelona
El públic assistent va mostrar el seu interès i reconeixement per la cultura vinícola de la regió i els vins blancs “Terra Alta Garnatxa blanca”
La implicació de la ciutat contribueix decididament a la dinamització de l’esdeveniment i anima la presència de la DO “Terra Alta” a Barcelona
Gandesa, dilluns 14 de maig de 2012
Publicada a la secció de NOTICIES de www.doterraalta.com
La distància entre la zona de producció vinícola més meridional del país i la capital catalana, ha estat per a DOTA al Born una oportunitat ben aprofitada. La mostra de vins organitzada pel Consell Regulador DO “Terra Alta”, amb el suport del Departament d’Agricultura i l’INCAVI, va aconseguir ahir atreure més d’un miler de persones fins al Pla de Palau de Barcelona. L’èxit de la convocatòria també es veu reflectit en la xifra de degustacions registrada, molt propera a les 5.000 copes de vi . Però més enllà d’aquestes xifres, l’organització, col·laboradors i la vintena de cellers que van participar-hi coincideixen en destacar en positiu la qualitat del públic assistent. I és que DO “Terra Alta” al Born, ha estat capaç de despertar l’interès, l’entusiasme i la curiositat de gent de diverses procedències i perfils. Des de periodistes de destacats mitjans de comunicació, entusiastes del vi i consumidors menys experts en fase d’iniciació – però en busca del seu referent vinícola- van passar una bona estona regirant entre els cellers i tastant algun del centenar de vins.
Entre les absències del públic cal destacar el segment de consumidors nostàlgics, de major edat, dels rústics i històrics vins “de Gandesa” o “de Batea”. Un fet indicatiu de l’expressió actual dels vins de qualitat reconeguda produïts i elaborats a la Terra Alta– menys rústica i més refinada, però igual d’autèntica- és molt diferent a la que anys enrere s’havia guanyat un espai en l’imaginari del consumidor català. El nou públic entusiasta de la Terra Alta, mostra interès i reconeixement per una cultura vitivinícola autèntica (el 77% de les varietats conreades a la zona de producció són tradicionals) i l’expressió mediterrània d’uns vins que tenen en el color blanc i la Garnatxa blanca el seu màxim exponent. El distintiu específic “Terra Alta Garnatxa blanca”, iniciativa pionera a Catalunya, sembla encaixar en aquest nou entorn i ahir va ser un dels temes que major interès va despertar a DOTA al Born.
L’acolliment de l’esdeveniment a la ciutat de Barcelona ha estat càlid, en especial a tot el districte de Ciutat Vella. A més de comptar amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona, decisiu en l’elecció de l’emplaçament, van ser diversos els establiments comercials del Born i de la Barceloneta que van sumar-se a la iniciativa promovent la mostra o oferint els vins DO “Terra Alta”. En alguns locals, com ara el mític restaurant 7 portes, va ser tal l’èxit, que el seu personal va haver-se de desplaçar-se a peu de mostra per un aprovisionament extra de vins pels seus comensals.
DOTA al Born ha estat un dels actes previstos en el marc de la commemoració del 30è aniversari des del reconeixement públic de la DO “Terra Alta” l’any 1982. El president del Consell Regulador, Jaume Descarrega, va manifestar ahir “satisfacció per la convocatòria i interès en donar continuïtat al certamen, millorant tot allò que és pugui”. La propera cita més important de la DO “Terra Alta” a peu de territori ja serà la Festa del Vi a Gandesa, que és celebrarà durant la primera setmana de novembre. Una nova edició que estarà clarament marcada per una altra efemèride: els 25 anys. Per la seva banda, Jaume Martí, secretari de la corporació, ha volgut destacar la necessitat “de seguir apostant per aquest concepte de promoció a peu de territori, incloent també l’enoturisme, partint de la base que tenim 11 regions productores de qualitat reconeguda i un sol territori, que és Catalunya”. Tanmateix, Jaume Martí, que exerceix el càrrec de secretari des del gener del 2004, deixarà el Consell Regulador DO “Terra Alta” a finals de juny. Martí, que va comunicar la seva renuncia a primers d’any, es mostra molt satisfet dels resultats assolits i “d’haver exercit amb determinació i persistència el lideratge del Consell Regulador, tot aconseguint clares millores en la majoria d’àmbits de resultats de la DO “Terra Alta”.
Quin canvi en pocs anys han fet els vins de la Terra Alta, jo vaig treballar per primera vegada allí a l’any 95, en aquests disset anys ha fet una evolució que a altres llocs han necessitat 50 anys, en aquest aspecte ha sigut fonamental la D.O. amb un treball molt poc reconegut, però persistent, encara molt mes mentres ha estat el Jaume Martí.
ResponElimina