dilluns, 14 maig de 2012

Topik i Vigna del Sorbo 2007 de Fontodi


Aquest dilluns he descobert, de la mà d'Albert Hernàndez Pagan (Montardit-Primeras Marcas), el restaurant Topik (www.topikrestaurant.es), situat al múmero 199 del carrer de València de Barcelona. Molt bé la seva carta de vins, força bé les seves tapes (excel·lent la seva ostra, millorable el seu eriçó de tonyina per un excès de wasabi però aconseguida la seva hamburguesa) i memorable el seu arròs de llongos (espardenyes) amb carxofes i sipionets. Adelf Morales (a la fotografia que acompanya aquest post) és un bon cuiner i un apassionat dels vins que sap més que alguns prescriptors i periodistes del món del vi. A més d'un Milesimé de Juvé Camps del 2007 (m'agrada més l'anyada del 2008 d'aquest cava de chardonnay) hem tastat un Vigna del Sorbo 2007 Chianti Riserva d'Azienda Agricola Fontodi. És un sangiovese (la sang de Júpiter) amb cabernet sauvignon criat durant 24 mesos en bótes de roure francès d'Allier i Tronçais. El vi l'hem tastat en copa Riedel Montsant acabat de decantar. S'ha mostrat molt balsàmic, amb notes mentolades. L'acetat d'etil (CH3COOCH2CH3) es fa notar. També mostra fruita negra madura (pruna de Califòrnia). En boca és fresc però és prim, sense gaire volum. És un bon vi (uns 45 euros) que no emociona.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada