Al restaurant Cal
Lluís de Sant Martí Sarroca, el singular restaurant de Lluis Gili, vaig tastar a cegues divendres passat tot sopant
amb els propietaris de Mas Candí un vi que em va sorprendre absolutament. De
seguida vam saber que es tractava d’un cabernet sauvignon a causa de les seves
inconfusibles notes a pebrot vermell escalivat. Inicialment vam dir que es
podia tractar d’un vi del Penedès. Mai hauríem dit que era de Costers del
Segre (el 1978 aquesta DO, fundada el 1986, encara no existia). De color òbviament evolucionat, aquest vi del Grup Codorníu (Cabernet Sauvignon Raimat Reserva 1978) ens va
sorprendre gratament. Mai hauríem dit que un Raimat del 1978 pogués mostrar
tanta longevitat i rodonesa, tot i que les precipitacions de matèria cxolorant són destacades. Prova de que estava bé és que ens vam acabar tota
l’ampolla i que ens la vam endur de record. El vi forma part de l’excel·lent
col·lecció de vins del propietari d’aquest singular restaurant penedesenc que
manté força cops amagats. Es va conservar entre les seves velles bótes. A la contraetiqueta d'aquesta ampolla es por llegir: "Raimat Cabernert Sauvignon es el resultado final del hermanamiento de tres variedades de uva seleccionadas. Un 85% de cabernet sauvignon y un 15% de merlot y tempranillo han dado como fruto este vino ernvejecido en madera de roble y embotellado en su tercer año. Debidamente guardado aumenta sus cualidades, envejeciéndolo en su bodega particular".
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada