dilluns, 28 de maig de 2012

Terraprima Blanc 2011, expressió del Garraf



Mineralitat (iode) i expressió dels sòls calcaris del massís del Garraf, un cert volum gràcies a un xarel·lo fermentat en part en bóta de fusta de castanyer (més porós) i elaborat sense afegir-hi llevats seleccionats és el floral i fruitós (poma àcida) Terraprima Blanc 2011 de Can Ràfols dels Caus de Carles Esteva. És complex i mostra certa tropicalitat en boca. En nas destaca sobretot per les notes anisades (fonoll), una emprempta clara que hi deixa la varietat xarel·lo. En boca presenta una entrada amable d'almívars que és substituïda pel nervi de l'acidesa immediatament. És un vi singular, amb la fusta integradíssima i que parla del seu terrer, que parla del Garraf. De fet, a la seva etiqueta ja s'avancen a la zonificació de la DO Penedès fent-hi constar 'Massís del Garraf'. La primera anyada del Terraprima Blanc, que va ser la del 2009, va aconseguir una puntuació de 90 punts Parker (90 punts Tanzer), la segona anyada del 2010 va aconseguir també 90 punts Parker (també 90 punts Tanzer) i la tercera anyada, la del 2011, ha aconseguit amb Neal Martin 91 punts Parker (queda per veure com ho valorarà en Josh Raynolds, de l'International Wine Cellar d'Steven Tanzer). "Aquesta darrera puntuació és fruit del nostre esforç de voler crear un vi realment i seriosament bo a base del 85% de xarel.lo", afirmen des de Can Ràfols dels Caus. De fet, ha estat el vi del Garraf millor puntuat per Neal Martin. La resta del vi compta amb la varietat Riesling. Des d'aquest celler d'Avinyonet del Penedès recomanen aquest vi per acompanyar de verdures a la parilla, peix blanc, rosottos i la cuina oriental. El seu PVP és força ajustat: 7,50 euros.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada