El celler del dissenyador Roberto Verino, Bodegas
Gargalo de Verín, a Ourense (DO Monterrei), acaba de treure la nova anyada dels seus vins (la del
2011, que és excel·lent). Els vins, a més, estrenen nova imatge. La nova imatge busca estar amb més consonància amb els temps actuals. He tastat el Gargallo Godello i el Gargalo Albariño & Treixadura. L'anyada del 2011 va tenir una climatologia qualificada de típica en aquesta zona gallega. El Gargallo Godello 2011 m'ha agradat per la seva frescura i per les notes florals en nas, a la vegada que presenta greix i molta fruita: des de la poma a notes cítriques. El Gargalo Albariño & Treixadura 2011 (només 7.000 ampolles) l'he trobat més àcid, potenciant les sensacions fresques. També té notes cítriques (llimona), florals i de fruites carnoses de pinyol. Són vins moderns, interessants, de pago, centrats en varietats autòctones i potenciant la frescura i l'expressió franca de la fuita.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada