Castell Perelada ha decidit ampliar la seva gamma de vins Cigonyes amb un rosat del 2011 fresc i sense grans pretencions. Elaborat amb garnatza (80%) i merlot, presenta notes a fruites vermelles, verdes i de piruleta. No és gaire aromàtic. En boca es presenta prim però fresc, amagant els seus 13,5º. De color entre pell de ceba i salmó, el seu preu és força ajustat (6,50 euros). És rodonet. Castell Peralada va dedicar inicialment dos vins als seus inquilins de més alçada:
la colònia de cigonya blanca que nia als jardins del castell. Es tracta
de dos vins (blanc i negre) basats en varietats autòctones (macabeu i garnatxa negra) que celebren l’èxit del
programa de reintroducció d’aquestes aus que es ve desenvolupant a
Castell Peralada des de 1995. Aquest rosat s'ha presentat al costat d'un nou cava elaborat amb les varietats autòctones del Penedès: macabeu (25%), xarel·lo (30%) i parellada (45%). El seu PVP es situa en 7,50 euros. És un escumós (Brut Nature) d'anyada (2009) força viu, sec i elegant, amb notes a fruites blanques (especialment poma). La seva criança és de 12 mesos en ampolla. Segons Castell Perelada, "s’inspira en les nits més màgiques del festival de música que cada estiu, des de 1987, se celebra al Castell de Peralada".
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada