Els productors de cervesa
artesana Birrart, amb la col·laboració dels enòlegs Antoni Sànchez (El Solà
d’Ares) i Santi Torrella (Pedretes, Vi Blanc de Guarda), del Priorat, van
presentar dissabte a la Fira del Vi de Falset la cervesa Garnatxa Beer,
envellida en barrica i elaborada amb most de garnatxa. Destaca per un lleuger toc
amarg però també per les notes afruitades. Es tracta d’una cervesa elaborada
amb most de garnatxa vella de coster de llicorella i criada en roure francès
Allier. Pel fet de tenir l’envelliment en barrica, de moment té una producció
limitada. El primer lot s’ha venut aquest cap de setmana a la Fira del Vi de
Falset. Quant al tast, segons els seus elaboradors, la Garnatxa Beer
presenta color caoba fosc amb lleugers reflexes ambarins; terbolesa
lleugerament opaca amb escuma ataronjada, densa i persistent. Les aromes de
most es combinen amb fruits secs i mel. Els tanins del roure francès deixen
sensacions envellutades en boca i un volum perllongat. És de cos ampli amb un
pas de boca llarg i retrogust afruitat, de fruites vermelles i melmelades.
Cervesa de most? A ca meva al most fermentat li diem vi...
ResponEliminael most s´afegeix per provocar la segona fermentació en ampolla. SalUT!!!
ResponElimina