dilluns, 14 de maig de 2012

Software pioner de gestió de camp en el món vitivinícola


Cellers Domenys i Click S.C.C.L. han presentat Domenio Vitis, una plataforma per al control tècnic de la vinya. Domenio Vitis és "un software de gestió de camp pioner en el món de la viticultura Cellers Domenys i Click S.C.C.L. s’han mostrat satisfets davant la presentació d’aquesta iniciativa tecnològica. El software compta "amb la valoració en positiu del DAAM de la Generalitat". La següent és la seva nota de premsa:

La cooperativa Cellers Domenys, amb seu a Sant Jaume dels Domenys -Baix Penedès-, i la software factory Click S.C.C.L. han presentat conjuntament la plataforma tecnològica Domenio Vitis, un software dissenyat per al control tècnic de la vinya. Tant la cooperativa catalana com el desenvolupador de software s’han mostrat molt satisfets per l’eina tecnològica que s’ha presentat aquest matí a la seu de Cellers Domenys. Segons paraules del president de l’entitat, Lluís Urgell, “Domenio Vitis neix amb l’objectiu de marcar un abans i un després en la forma de gestionar tècnicament les vinyes”. L’acte, que ha estat presidit pel Director General d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries del DAAM de la Generalitat de Catalunya, Domènec Vila, ha comptat amb una nombrosa assistència. Al mateix, s’hi han aplegat des de tècnics de camp i tècnics de celler, responsables de viticultura, enòlegs... Vila ha valorat “molt positivament” la innovadora iniciativa Domenio Vitis duta a terme per Cellers Domenys i Click S.C.C.L.

El software Domenio Vitis

La plataforma tecnològica Domenio Vitis és, en bona part, una eina tecnològica pionera en la gestió més tecnificada i rigorosa de les vinyes d’organitzacions productores de vins i caves. Un software que desplega el seu ampli potencial funcional en les tasques de gestió i control tècnic al camp. “Domenio Vitis permet el control exhaustiu de les parcel·les de producció de raïm de manera més eficient per tal d’obtenir una matèria prima de la màxima qualitat” explica el Director Tècnic de Cellers Domenys, Ciriac Carbó. A més, l’eina “permet minimitzar l’ús de productes agroquímics i optimitzar els mètodes de producció, amb una integració global dels recursos disponibles” continua Carbó. El seguiment precís de finques que realitza Domenio Vitis aporta importants beneficis, tant a les tasques de camp com a les tasques al celler, ja que “permet veremar les parcel·les en el seu punt òptim de maduració i en el millor estat sanitari” afirma el Responsable de Viticultura de Cellers Domenys, Lluís Serra. Aquest fet garanteix que els cellers puguin realitzar “una viticultura controlada, sostenible i respectuosa amb el medi ambient” explica Serra. A més, Domenio Vitis és una eina pensada per garantir la qualitat, seguretat alimentària i traçabilitat integral dels productes produïts per cellers i cooperatives vitivinícoles com Cellers Domenys. Unes tasques fonamentals “en les que avui, hem de posar màxim focus” ha afirmat el gerent de Cellers Domenys, Lluís Roig.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada