dimecres, 9 de maig de 2012

La Conca de Barberà destaca la "bona presència" a la llista Parker


Tot i que no n'hi ha per tirar coets i que alguns dels vins icona de la DO Conca de Barberà han estat 'castigats', el Consell Regulador de la Denominació d’Origen Conca de Barberà ha destacat la "bona presència" dels vins que empara a la darrera llista Parker:


Bona presència de la DO Conca de Barberà a la llista de puntuacions de Robert Parker


Cinc vins de la DO Conca de Barberà reben una puntuació de més de 90 punts. La Conca de Barberà té una bona presència entre les DO catalanes amb un total de 13 vins puntuats a la llista

The Wine Advocate, la revista que dirigeix el crític de vins nord-americà Robert Parker, ha publicat la seva llista del millors vins. En aquesta llista apareixen els vins tastats i puntuats pel seu equip i on trobem amb bona presència 13 vins de la DO Conca de Barberà. Aquests vins s'exporten als Estats Units, és a dir, per aparèixer a la llista cal tenir presència al mercat nordamericà.
El vi biodinàmic de la Conca de Barberà
Pel que fa a les puntuacions cal destacar la dels vins biodinamics del Celler Escoda-Sanahuja amb els 92 punts de Els Bassots, que es converteix amb el vi millor puntuat de la Denominació, i els 91 punts de Les Paradetes i del Nas del Gegant. Joan Ramon Escoda, el viticultor i propietari del celler Escoda-Sanahuja, ha aconseguit col·locar tres vins per sobre dels 90 punts. Tot un èxit per aquest celler de la DO Conca de Barberà que elabora a partir de l'agricultura biodinàmica. I aquesta és la particularitat dels vins d’aquest celler, que es realitzen segons una filosofia de treball en l'elaboració del vi respectant-lo al màxim, sense sotmetre'l a cap tipus de filtrat ni aclarit, realitzant les fermentacions amb llevats naturals de la vinya. Gràcies a això, poden elaborar vins pràcticament sense sofre. Escoda s’ha mostrat molt content i satisfet pels resultats.
El trepat en surt reforçat
Dos trepats apareixen a la llista: El Carles Andreu Trepat 2010 del Caller carles Andreu amb 90 punts i el Josep Foraster Trepat del Celler Mas Foraster amb 85. L’alta puntuació rebuda per un vi elaborat amb aquesta varietat autòctona i característica de la Conca és una gran notícia i un gran pas s’assenyala des del Consell Regulador de la Conca de Barberà, ja que aquesta varietat és “el que ens fa diferents i particulars. Tot i que encara queda molt camí a recórrer”.
La DO Conca de Barberà té caràcter
És un èxit poder parlar de 13 vins entre els millors. I és un èxit pel treball constant de tots els viticultiors i enòlegs del territori. El fet que trobem dos trepats entre aquesta llista diu molt del caràcter dels vins de la Conca. Tot i que també val la pena senyalar la puntuació del Grans Muralles del Celler Miguel Torres, que sempre està entre els millors. I sobretot, el gran nombre de vins que apareixena la llista del Celler Mas Foraster: un total de 5. Des del celler de Montblanc estan molt satisfets perquè és un any que els vins catalans han estat puntuats més a la baixa i “nosaltres ens hem mantingut”. A més estan molt contents per la puntuació de 89 punts pel Josep Foraster Blanc Selecció. En resum, és evident, que els viticultors de la DO Conca de Barberà tenen caràcter perquè tot i tenir filosofies diferents tenen un lligam comú: la feina ben feta.
La publicació d’aquest llistat és una notícia molt positiva donada la força que té Robert Parker i la seva revista, The Wine Advocate, en la decisió de compra dels consumidors de vi dels Estats Units.
Els caves de la Conca
El cava elaborat a la Conca també té rellevància a la llista Parker. Destaca amb 89 punts el Carles Andreu Brut Trepat Rosat del Celler Carles Andreu, que puja tres punts respecte l'any passat i se situa entre els 50 millors caves catalans de la llista.

Els vins 

Els Bassots, 2009 del Celler Escoda-Sanahuja 92
Les Paradetes 2007 del Celler Escoda-Sanahuja 91
Nas del Gegant 2010 del Celler Escoda-Sanahuja 91
Torres Grans Muralles 2009 de Celler Miguel Torres 91
Carles Andreu Trepat 2010 del Celler Carles Andreu 90
La Llopetera 2009 del Celler Escoda-Sanahuja 89
Josep Foraster Criança 2009 del Celler Mas Foraster 89
Josep Foraster Blanc Selecció 2011 del Celler Mas Foraster 89
Josep Foraster Selecció 2007 del Celler Mas Foraster 88
Torres Milmanda 2009 del Celler Miguel Torres 88
Josep Foraster Collita 2011 del Celler Josep Foraster 87
Carles Andreu Parellada 2010 del Celler Carles Andreu 85
Josep Foraster Trepat 2010 del Celler Mas Foraster 85

Els caves
 
Carles Andreu Brut Trepat Rosat del Celler Carles Andreu 89
Carles Andreu Brut nature Reserva del Celler Carles Andreu 88
Carles Andreu Brut nature del Celler Carles Andreu 88


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada