Els presidents i representants de
les denominacions d’Origen de l’àmbit territorial de la Cambra de Comerç de
Reus (Catalunya, Conca de Barberà, Montsant, Priorat, Tarragona i Terra Alta) van voler formalitzar ahir al migdia el seu suport a la quarta edició de la Reus
Viu el Vi, que enguany es farà del 8 al 10 de juny a la plaça de la Llibertat
de la capital del Baix Camp. És una fira organitzada per la Cambra amb el
suport de l’Ajuntament de Reus i que s’ha posicionat, en només tres edicions,
com “un dels grans certàmens del país tant per nombre de cellers participants
com per la massiva assistència de públic”, segons ha manifestat avui l’organització.
L’any passat Reus Viu el Vi va atraure 50.000 visitants i hi va haver 9.124
pacs venuts, es van servir 45.620 tastos de vi i es van despatxar 25.112 degustacions
de menjar. Durant la foto de família que es va fer ahir, el
president Isaac Sanromà ha volgut subratllar la importància del certamen en una
ciutat que tradicionalment “ha jugat un paper de capitalitat pel que fa a
l’activitat dels cellers participants. És una manera, també, de retornar a
totes aquestes empreses la seva aposta per la nostra ciutat oferint el nostre
millor atractiu, la plaça comercial de Reus.” A hores d’ara encara s’està tancant la
contractació d’espais. L’ocupació vol anar en la línia de l’any passat “per
garantir l’alt nivell de qualitat de la fira”. El president de la Cambra ha
puntualitzat que “durant aquestes tres edicions hem pogut dimensionar de manera
molt precisa la fira a partir dels diversos escenaris amb els que hem
evolucionat cada any. Per això entenem que la fira requereix aproximadament
d’una cinquantena de cellers per poder atendre degudament les necessitats dels visitants
i, alhora, garantir la plena activitat dels expositors”.
Un any més la fira es veurà
enriquida amb la participació de diversos expositors de caire gastronòmic, on
el visitant podrà trobar una sèrie de delicadeses vinculades al territori.
Productes que permetran als assistents realitzar un magnífic maridatge amb els
vins que oferiran els cellers participants. En el conjunt d’actes previs de la
Fira ja s’ha programat els Cursos d’Iniciació al Tast de Vins de les denominacions
d’origen de Tarragona convocats per la Cambra i la jornada professional ‘Traves
tècniques a l’exportació de vins’, adreçada als cellers i que també organitzarà
la Cambra en col·laboració amb la consultora Rius & Rius.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada