El celler Saó del Coster de
Gratallops participa els pròxims díes 20, 21 i 22 de maig a la Real Wine Fair
de Londres, un certamen per a vins biodinàmics i naturals de tot el món, amb un
ampli programa d'activitats entre les quals destaquen l’organizació de masterclasses
amb experts com Jamie Goode, Alice Feiring o Max Allen, i també una exposició
d'art amb obres de Michel Tolmer i Louise Sheeran inspirades en el món del vi.
Saó del Coster és un celler de la DOQ Priorat fundat el 2004 per l'enòleg suís Fredi
Torres que produeix poc més de 20.000 ampolles de vi anualment. Malgrat el seu
reduït tamany, ha aconseguit fer-se un forat al mercat britànic amb un dels
seus vins, el Terram, que pot trobar-se en alguns dels millors restaurants i
bars de vins del Regne Unit. A més del Terram, Saó del Coster també presentarà a
la Fira el seu vi bàsic, l’”S”, del que
produeix 15.000 ampolles, i el Planassos, un vi realitzat amb raïms procedents
de vinyes velles de carinyena envellit en bóta durant 24 mesos. Només se’n produeixen
600 ampolles a l'any. Fredi Torres produeix els vins de Saó del Coster de
manera artesanal, treballant el camp amb tracción animal i respectant els principis
de l'agricultura biodinàmica el que significa, per exemple, que organitza el
treball enològic d’acord amb els cicles de la lluna.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada