Divendres es va presentar a l'Espluga de Francolí un nou celler, Vidbertus, que ja està emparat per la Denominació d'Origen Conca de Barberà. L'acte de presentació va servir per explicar el nou projecte que s'engega davant de familiars, amics i gent del món del vi. L'esdeveniment també va servir per conèixer a la cara visible del celler, Albert Rovira, i tastar els nous vins d'aquesta iniciativa que té i destil·la un caràcter marcadament familiar, segons ha informat avui el Consell Regulador de la DO Conca de Barberà De fet, l'acte es va celebrar en un edifici de la família Rovira al centre de l'Espluga de Francolí, un indret que podria acollir el futur celler. De moment Vidbertus ha arrencat gràcies al Viver de Celleristes, a Barberà de la Conca, un viver – únic a l'Estat – per donar empenta i ajudar als inicis de la creació de nous cellers de joves viticultors. Vidbertus ha entrat al mercat amb tres vins: Ud2 – blanc –, T de Trepat – rosat – i 996 –un vi negre. Els noms escollits per cadascun d’aquests vins té relació amb experiències viscudes en clau familiar que recalquen un altre cop la importància d’aquest lligam. Aquestes anècdotes van servir per presentar la iniciativa davant de força públic que va acollir l’acte. Es va destacar el 996 com el producte insígnia, un vi marcat “pel caràcter, la passió i la mesura de les varietats que el componen”. Una mesura i precisió que es recull en forma de grafisme a les etiquetes i caixes del celler donada la tradició farmacèutica dels propietaris. També es va aprofitar l’acte per presentar la pàgina web del celler que també incorpora botiga online per poder comprar els vins: www.vidbertus.com Actualment hi ha una vintena de cellers elaboradors a la Denominació Conca de Barberà.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada