diumenge, 6 de maig del 2012

Capçanes a gran alçada, malgrat tot



Amb la decidida voluntat de passar full davant la gran polèmica i les irregularitats, el Celler de Capçanes va reeditar divendres passat la seva exitosa Nit de les Garnatxes. Exactament 1.230 persones (ja hi havia unes 1.050 entrades venudes tot just a l'hora d'obrir les portes al recinte) van participar en aquesta sisena edició on, per la part dels convidats, va agradar l'art oníric, màgic, de formes arrodonides i personal del terrassenc Octavi Intente però no gaire els vuit vins que va donar va tastar el celler Ercavio, de la província de Toledo. La nova junta de la Cooperativa, encapçalada per Marcel Ferré Coll, es va bolcar en l'organització d'una nit brillant on el càtering no va estar a l'alçada de les millors edicions. Tampoc les copes van ser de les millors. Enguany va tornar a destacar la garnatxa de vinyes velles 2011 plantada en terres de calissa (sobresortia l'elegància, la frescura i la verticalitat i franquesa en l'expressió de la fruita). En segona posició em quedo amb la de llicorella 2011 i en tercera amb la d'argila 2011. La de panal 2011, enguany, no em va agradar gens. Tampoc va ser la millor anyada del Pansal del Calàs 2010 (70% garnatxa i la resta de carinyena) ni la del Mas Donís Rosat 2011 (80% garnatxa i la resta syrah i merlot a parts iguals). En canvi, sí va destacar el tast multisectorial de Mas Tortó 2009 amb el bonhomiós enòleg Àngel Teixidor. La Nit de les Garnatxes és una iniciativa de gran alçada, un exemple modèlic de com fer arribar el vi amb glamour i classe als més joves. És, en definitiva, una festa imprescindible del món del vi que enguany va rebre la visita de destacats elaboradors (Pere Rovira, René Barbier pare i fill, Sara Pérez, Oriol Pérez de Tudela...), del president de la DO Catalunya, Xavier Pié; dels presidents de les cooperatives de Falset i el Masroig; de Ramon Balada (Vila Viniteca) o de prescriptors de l'alçada d'Andrés Proensa.

5 comentaris:

  1. recollons, tant follon per parlar de les coses dolentes, i ara no hi ha cap teto que digui algo d'una inicitiva genial, que va sortir molt be, no entenc tampoc la bodega aconvidada, treballo amb una de la zona de mes qualitat, i molts millors preus, hi en coneixo d'altres, pero en general molt be, vaig tindre la satisfacció de veure al ex-president buscar l'entrada per poder accedir a la festa, dien aquest detall deixo de ser anonim per alguns, anims¡¡¡ que no esteu tan malament

    ResponElimina
  2. doncs per mi és una festa del populacho....va comensar sent una festa de glamur, com diu Francas, però ara és una festa major de la gent jove dels pobles del voltant que va a beure grans vins a preus de saldo.

    2.000 persones? algu pot dir que aixo es una festa amb glamur?
    m´agradaria que algu hagues vingut a les 2 de la matinada quan surten tots els borratxos...

    ResponElimina
  3. La festa va ser un exit.Vam veure bons vins i ho vam passar de coña.Molt ben organitzada i amb vins excelents.No necessitem una festa amb glamour, sino una festa que acudeixi gent i ho passem bé.

    ResponElimina
  4. Visca el populacho, si això es una manera d’apropar el vi de Qualitat a la gent jove, millor que millor, si deixem el vi només per les elits, no en vendrem prou, ademes a les dos hi havia gent que parlava de vi i d’altres coses molt interessants, hi també sortia gent borratxa a altres actes mes elitistes.

    ResponElimina
  5. Amb la expressió populatxo te qualifiques tu mateix, que vols fer festes només per quatre gats? es normal que surti gent borratxa, però això passa igual a tots els actes, ni que hi hagi poca gent no vaig veure mes gent bufada, percentualment, que a Mas Figueres, els stands de falset i el tast de professionals. Hi vaig a estar a tots fins el final. Hem sembla que tothom mereix respecte........ a ¡¡¡¡ jo soc populatxo....

    ResponElimina