dimarts, 8 de maig del 2012

Albet i Noya i apropar el vi als joves




En anteriors post (http://vi-franc.blogspot.com.es/2012/04/presentacio-dalcada-la-casa-batllo-dels.html) ja us havia comentat els nous Lignum d'Albet i Noya. Ja us havia dit que m'agrada més el blanc que el negre. Avui dimarts aquest celler de Sant Pau d'Ordal ha fet una nota de premsa anunciant els nous productes (presentats a Alimentaria i a la Casa Batlló de Barcelona) tot afirmant que volen ser un nou pas per apropar el vi als consumidors joves. Què en penseu?


Nous Lignums d’Albet i Noya

A voltes els elaboradors de vi es queixen de que la gent jove no veu vi, però pocs fan res per apropar-s’hi i esperen que siguin ells els que es facin grans i comencin a entrar al mon del vi per les vies tradicionals. El celler Albet i Noya, que fa cinc anys va fer un primer pas amb la introducció dels taps de rosca en els seus vins blancs joves i rosats, ara n’ha fer un altre de molt important de cara a apropar-se a aquest col·lectiu de futurs consumidors.
D’entrada un canvi radical en la imatge del seus vins LIGNUM BLANC i LIGNUM NEGRE, que ara tenen una etiqueta més moderna, juvenil i cridanera, amb aquesta nova imatge es pretén entre d’altres, causar impacte i cridar l’atenció d’un target de clients més joves, els nous consumidors de vi, sense els quals el futur perd el seu sentit.
L’etiqueta resumeix en tres frases la filosofia d’Albet i Noya en aquests vins: “LIGNUM”, “Penedès 2011” i “fet amb raïm ecològic collit i triat a mà”, una declaració de principis que s’acompanya amb un grafisme simbòlic del compartir una estona degustant i parlant al voltant del vi, un cant a l’amistat , a asseure’s al voltant d’una taula per xerrar relaxadament amb altres.
El segon canvi en aquests dos vins és el seu cupatge, que ara el blanc incorpora el Xarel.lo junt als clàssics Sauvignon Blanc i Chardonay, donant-li més volum i textura en boca. En el LIGNUM NEGRE, cau del cupatge la Carinyena que al Penedès segueix sent molt complicada, en benefici de la Garnatxa Negre i Caladoc (Garnatxa/Malbec), quedant el Cabernet Sauvignon, el Merlot i Syrah com fins ara, el que ha donat al vi una major sedositat i finura.
Els lignums s’elaboren a Can Vendrell des de l’any 2000, quan es va decidir fer una gamma de mitja criança, posicionant els Clàssics i Can Vendrell a la gamma jove i els Col·lecció i Reserva Martí a la gamma alta. Tot un encert ja que és de lluny el vi més venut del celler.
A les primeres etiquetes es va optar per el color marfil de fons i la imatge de la finca, una imatge que transmetia tradició, però mica en mica es va anar transformant en una etiqueta més blanca i més nítida fins que aquesta darrera anyada ha fet un canvi radical.
Durant la fira Alimentaria del passat mes de març, es va deixar tastar als clients per primer cop, quan el vi encara no estava al mercat i ara amb el vi ja apunt i arrodonit, es comercialitza aquesta anyada 2011 per el LIGNUM BLANC i la 2010 per el LIGNUM NEGRE i es comença a trobar en molts comerços especialitzats i vinoteques, així com als restaurants. Des del celler s’espera una molt bona acceptació i que continuï sent un dels vins mes importants de tota la gamma .

1 comentari:

  1. Només falta q els joves es comencin a fer malbé el fetge.

    ResponElimina