dilluns, 4 de març de 2013

Un 10% més del vivaç i fresc Virolet




Fa uns dies el celler penedesenc Oriol Rossell ha presentat la tercera anyada del seu Virolet, un vi blanc de la varietat xarel·lo elaborat a partir d’una de les vinyes més velles del celler que porta el mateix nom. D’aquesta anyada 2012, el celler de Sant Marçal n’ha elaborat 7.000 ampolles, un 10% més que la collita 2011, “fruit de la gran acollida que ja ha tingut aquest vi des de la seva presentació l’any 2010”. Des d’Oriol Rossell s’afirma que el Virolet “és el resultat d'una acurada selecció dels millors raïms a la vinya del mateix nom, una segona selecció en taula de tria, i una criança amb les seves pròpies mares durant cinc mesos”. Aquest 2012, dicen, “tornem a tenir un vi on hi conflueixen aromes tropicals i notes de fruita blanca, amb un bon equilibri acidesa-fruita, molt agradable i postgust llarg”. Jo l’he trobat un pèl prim però força varietal. Les notes de fonoll i una certa tropicalitat destaquen en un vi on el treball de mares no ha aconseguit, en aquesta darrera anyada, massa volum. És un vi vivaç i fresc.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada