Fa uns dies el
celler penedesenc Oriol Rossell ha presentat la tercera anyada del seu Virolet,
un vi blanc de la varietat xarel·lo elaborat a partir d’una de les vinyes més
velles del celler que porta el mateix nom. D’aquesta anyada 2012, el celler de
Sant Marçal n’ha elaborat 7.000 ampolles, un 10% més que la collita 2011, “fruit
de la gran acollida que ja ha tingut aquest vi des de la seva presentació l’any
2010”. Des
d’Oriol Rossell s’afirma que el Virolet “és el resultat d'una acurada selecció
dels millors raïms a la vinya del mateix nom, una segona selecció en taula de
tria, i una criança amb les seves pròpies mares durant cinc mesos”. Aquest 2012,
dicen, “tornem a tenir un vi on hi conflueixen aromes tropicals i notes de
fruita blanca, amb un bon equilibri acidesa-fruita, molt agradable i postgust
llarg”. Jo l’he trobat un pèl prim però força varietal. Les notes de fonoll i
una certa tropicalitat destaquen en un vi on el treball de mares no ha
aconseguit, en aquesta darrera anyada, massa volum. És un vi vivaç i fresc.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada