dimecres, 6 de març del 2013

Túnel de Productors Naturals, la gran novetat de la setena Vitis Vinifera de Joan València


La trobada vitivinícola bianual organitzada per la distribuïdora de vins Cuvée 3000, ja té data: dilluns 18 de març, a les dotze del migdia. La setena edició de la mostra Vitis Vinifera es farà a l’Auditori de Barcelona. S’hi reuniran més de 60 prestigiosos productors d’Espanya, França, Itàlia i Portugal, per oferir una degustació dels seus millors vins en un ambient “relaxat i distès fins tancar les portes a dos quarts de nou de la nit.
El propietari de Cuvée 3000, Joan València, apassionat i coneixedor dels grans vins del món, va crear Vitis Vinifera fa 12 anys amb la intenció de presentar el seu catàleg a clients i aficionats d’una forma directa. Aquest any introdueix a l’esdeveniment una gran novetat: el Túnel de Productors Naturals. És el resultat de la seva visió personal del vi com a producte alimentari exempt de qualsevol additiu i en la que s’acosta cada dia més als vins no tecnològics, els vins naturals, que qualifica d’autèntics, sense maquillatge i que anomena en el pròleg del catàleg 2013 com 'Rock & Roll'.
Vitis Vinifera comença a les deu del matí amb una conferència dedicada a la premsa especialitzada i professionals del sector que porta el títol ‘Vins no tecnològics’, que comptarà amb la presència de productors de primera línia juntament amb els periodistes José Peñín i Victor de la Serna on es debatrà sobre la barrera entre los vins tecnològics i no tecnològics. A la degustació hi participaran productors i vignerons de reconegut renom tant en el panorama nacional com internacional-. Entre ells destaquen Ballot-Millot & fils Viticulteurs, Régis Rossignol de la Borgonya, regió de la que Cuvée3000 es líder en la importació dels seus vins. De la Champagne la prestigiosa Maison de Billecart-Salmon, de la Provença Château de Pibarnon i Château de Revelette i d’Alsàcia asistiran Domaine Schofitt i Domaine Riestch, entre d’altres.
El Túnel de Naturals estarà composta de productors experimentats en aquest sector, com Alain Castex (Casot des Mailloles,Rosellón), Joan-Ramon Escoda (Escoda-Sanahuja, Conca de Barberà) o Antonio Vilchez (Naranjuez, Granada). Pel que fa a la representació espanyola, es destaca la presència de ‘Grans Vins’ de Terroir al Límit al Priorat; Pago de los Capellanes a Ribera de Duero o Viñedos del Contino i Bodegas Artadi a Rioja. La presèncvia catalana comptarà amb l’asistència de Ton Rimbau amb els seu xarel.los naturals del Penedés reconeguts per Jancis Robinson només tres mesos després de la seva comercialització i Terroir al Límit, que presentarà el nou vi Terra de Cuques, també fet al Priorat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada