dilluns, 11 de març del 2013

Rodó i ajustat cabernet sauvignon de Vilarnau



Recentment he tingut ocasió de tastar un cabernet Sauvignon d’una gran relació qualitat-preu, el Vilarnau Cabernet Sauvignon 2011. De viu color i molta itensitat de fruita, destaca per la seva rodonesa i sedositat, És un vi sense arestes, molt ben elaborat. Tot plegat per un PVP de 8 euros.  És fruit d’una vinya de la zona de Piera (Bedorc). L’enòloga, la sudurninenca Eva Plazas, destaca, pel que fa a l’elaboració, el fet que es va fer una pre-maceració en fred de la pasta durant quatre dies a 10º C, abans d’iniciar la fermentació alcohòlica. També es va practicar una co-inoculació de llevats i bacteris, just abans d’acabar la fermentació alcohòlica Quan la densitat estava a 1.000, es van inocular els bacteris làctics que s’implanten i aconsegueixen enllaçar les dues fermentacions. En aquest mateix moment, un 15% del coupatge (del volum total del vi) és passat a bótes noves de roure americà de torrat plus. Tant la fermentació alcohòlica com la malolàctica va finalitzar dins les bótes, on també es va fer la criança del vi. La resta acaba les dues fermentacions en el tanc, i s’omplen les bótes de segon any de roure francès per la criança que va fer durant sis mesos.

A continuación us adjunto la fitxa del celler:

Grado Alcohólico (%vol 20ºC): 14
Acidez Total (gr/l Ácido Tartárico): 4.80
pH: 3.44
Acidez Volátil (gr/l CH3COOH): 0.60
Materias reductoras (gr/l): 1.1
SO2 Libre (mg/l): 16
SO2 Total (mg/l) 85
Extracto seco no reductor (gr/l) 24.6
Ácido Málico (gr/l) 0.16
Ácido Láctico (gr/l) 1.31
* Variedades: 100% Cabernet Sauvignon.
* Fecha de Vendimia: 09.septimebre.1011
* Fecha embotellado: 18.septiembre.2012
* Elaboración: Se realiza una pre-maceración en frío (10º C) durante 4 días y se añade la levadura para iniciar la fermentación a 25ºC, en total está 20 días en contacto con sus hollejos, realizando los 4 primeros días el pisaje y seguido de remontados.
* Co-inoculación de levaduras y bacterias al final de la FAL. Cuando la densidad está a 1.000 se inoculan las bacterias lácticas.
En este preciso momento, del 15% del coupaje final, se llenan Barricas nuevas de Roble americano tostado plus, para que finalice la FAL y inicie la fermentación maloláctica dentro estas barricas.
El resto termina la FAL y la FMalolactica en tanque y posterior crianza en barricas de roble francés de segundo año.
Cata: atractivo color rojo rubí, de buena intensidad y gran vivacidad. En la nariz destacan las notas de frutas maduras, como ciruelas negras, con un fondo especiado de pimienta blanca, conformando un carácter muy varietal y mediterráneo. Carnoso y amplio en la boca, con un paso cálido y taninos muy vivos, característicos de la Cabernet madura, resultando muy aromático y especiado en su larga persistencia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada