dimecres, 6 de març del 2013

Pere Albà s'acomiada del Consell Regulador del Cava advocant pel fet que es deixin de pagar preus "per sota de cost" als viticultors


Pere Albà. Fotografia de Fèlix Pascual

Als seus 84 anys, el vilanoví Pere Albà va participar dijous passat a l’hotel Casa Fuster de Barcelona en la seva darrera roda de premsa com a vicepresident del Consell Regulador del Cava, que enguany es renova. Albà ha volgut aprofitar aquest moment per “felicitar tot el sector productiu i elaborador, que ens hem sacrificat i posat al dia a nivell europeu i mundial”. El representant dels viticultors no té dubtes que la progressió que ha fet el cava en els mercats internacionals “ha estat una cosa fora del que és normal.” De l’èxit en responsabilitza a tothom. “des de l’empresa més gran a l’últim pagès”. Ara bé, mostra la seva preocupació per la caiguda sostinguda de vendes al mercat espanyol i pels reiterats boicots al cava català.
Pere Albà, que representa els viticultors en el sí d’un Consell Regulador del Cava on és representant des de fa 14 anys, advoca també per revaloritzar el preu del cava i “deixar de pagar preus als pagesos per sota de cost.” Pere Albà continuarà tot aquest any presidint el Celler de Viticvultors de Vilanova, que festeja elk seu 50è aniversari.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada