dilluns, 4 de març del 2013

El Montsant L’Altre de Can Blau 2009, a la selecció Vins del Sol de Lavinia



Des del passat 15 de febrer fins al proper 10 de març té lloc a Lavinia una campanya dedicada en exclusiva als vins del Mediterrani que dóna l'oportunitat de “conèixer i aprofundir en la història i la remarcada potència, color i caràcter dels vins provinents d'aquestes regions”. S’afegeix que “el Mediterrani banya terres molt fructíferes, i així ho demostra la gran quantitat de regions essencialment vinícoles que poblen la costa i a les quals Lavinia ret homenatge, com Màlaga, Jumella, Iecla, Alacant, València, Priorat, Costa Brava, Balears, Provença, Roïna, Santorini, Piemont, Toscana o Mekenes (el Marroc), entre d’altres. La brisa nocturna del mar, que ventila, oxigena i dóna frescor als vinyers, unit al sucre que els aporta la seva exposició diària del sol, fa d'aquests vins de terra calenta únics en potència i carácter”. Lavinia dedica més de tres setmanes a aprofundir en aquesta preuada selecció en la qual es pot trobar “des d'un negre saborós i avellutat del Marroc, intens i molt varietal; passant per un rosat de Provença, fresc i de fina expressió fruitera; fins a un sec moscatell malagueny, caracteritzat pee la seva suau dolçor”.
            Per a això, Lavinia ha organitzat “multitud d'esdeveniments” entre els quals destaquen degustacions de cap de setmana en les seves tendes, on es podran provar, gràcies a les torres de degustació, diferents vins del Mediterrani a copes; el sorteig d'un viatge a Bodegas Castaño per a dues persones; i, com a culminació de la campanya, la Fira de Vins del Mediterrani, que tindrà lloc aquest dimecres 6 de març, a les set de la tarda, a la botiga Lavinia de José Ortega i Gasset de Madrid, i en la qual es podrà degustar gratuïtament i per copes la selecció de Vins del Sol.
            Amb el Mediterrani com a nexe d'unió, algunes de les varietats que Lavinia ha inclòs en aquesta excepcional selecció són: vins espanyols, entre els quals destaquen L’Altre de Can Blau 2009, un negre d la DOe Montsant especialment creat per Lavinia, la criança del qual, de més de deu mesos en bótes de roure americà i francès, li atorguen unes dominants notes licoroses i notes d'herba seca; El Caire 2012 del celler Sierra Salinas, una altra cuvée elaborada especialment per Lavinia, aquesta vegada en terres alacantines; i Pedrera Alta 2010, procedent de la regió de Llevant, on el celler familiar Juan Gil ha apostat per la renovació tecnològica i el respecte al medi ambient per aconseguir vins com aquest negre sense criança, elaborat a partir dels raïms que creixen en el paratge de la Aragona, a uns 700 metres sobre el nivell del mar. Una mica més al nord, de la costa francesa prové La Patronne 2008, negre de fort caràcter procedent de viticultura biodinàmica; i Tempier Bandol Rosé 2011, un rosat de delicat color salmó elaborat a partir d'un cupatge de Mourvèdre (50%), garnatxa (28%), cinsault (20%) i carignan (2%). Amb una tradició que es remunta a l'antiguitat, els vins grecs estan vivint avui un veritable renaixement. Thalassitis Oak Fermented 2010 és el resultat de la combinació d'una varietat de raïm tradicionalment grec amb una tècnica de vinificació típicament francesa. Per acabar, destaca la presència de Vajra Dolcetto D’Alba 2011, DO Piemont (Itàlia); i Alain Graillot Tandem Syrah 2009, de Meknès, el Marroc.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada