dijous, 7 de març del 2013

Pelegrí encoratja els joves a formar-se i a ser emprenedors


El conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, acompanyat del director general d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries, Domènec Vila, ha pronunciat aquesta tarda, a la seu del Col·legi Episcopal de Lleida, la conferència 'La formació dels joves i els reptes del seu futur. En el decurs de la seva intervenció, en el marc de les Jornades d’Orientació Professional i Universitària als alumnes d’ensenyament postobligatori (Batxillerat i Cicles Formatius), el conseller Pelegrí ha destacat la importància de la formació per al futur dels joves, en el marc de tres prioritats fonamentals com són desenvolupar una economia basada en el coneixement i la innovació; impulsar la transició a una economia que utilitzi més eficaçment els recursos, més verda i més competitiva; i fomentar una economia amb un elevat nivell d’ocupació i de cohesió econòmica, social i territorial. Segons Pelegrí, “aquestes prioritats s’han d’assolir mitjançant l’impuls de la recerca, la innovació, l’economia digital; la modernització de la indústria i l’increment de l’eficiència energètica i la utilització eficaç dels recursos; i, sobretot, la millora del grau de capacitació de les persones i de la seva formació. És en aquests punts on els joves hi tenir molt a dir. Vosaltres sou i sereu els veritables protagonistes del canvi cap a un altre model productiu”.
El conseller ha afegit que “a Catalunya hi ha un ampli consens que la sortida de la crisi està relacionada directament amb la capacitat de transformar el model productiu cap a un de més competitiu internacionalment, diferenciat i de més valor afegit. Però el que potser no tenim totes tan clar és que, per evolucionar cap a aquest nou model, calen uns recursos humans amb una certa qualificació, dels quals avui no disposem al país”. “Això ens demostra que la clau està en la formació. I que per tant hem de treballar per millorar el nivell educatiu. Hem de reduir dràsticament la població activa amb un nivell baix de formació. Heu de seguir estudiant i heu d’animar aquells companys vostres que volen deixar els estudis a no fer-ho. Sé que us hem dit mil vegades que s’ha d’estudiar, però ara més que mai continua sent necessari fer-ho. I hem de treballar perquè us formeu en allò que demana el mercat i per crear més emprenedors”, ha afegit el conseller.
Finalment, Pelegrí ha assenyalat que “és cert que és un moment difícil, però també  ho és que ens trobem en un moment d’oportunitats: tenim un nivell de joves més formats que mai; per primera vegada tenim molts joves empresaris que estan fent grans coses; tenim uns joves que coneixen món, que poc o molt han sortit del seu poble; i, com sempre, la joventut ha tingut una millor capacitat per adaptar-se als canvis. Per això el meu missatge cap a vosaltres és d’esperança. Hi ha molt a fer i molt a dir. Teniu recursos i unes famílies i una escola al darrere que us poden ajudar a decidir i tirar endavant i activar la il·lusió per trobar el vostre camí. Aprofiteu el que teniu. Formeu-vos i empreneu!”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada