dimarts, 5 de març del 2013

Interessant doble aposta per la xarel·lo a Vins El Cep




Vins El Cep-Marquès de Gelida ha decidit fer una interessant aposta per la varietat xarel·lo amb un parell de vins tranquils. Acaba de treure al mercat l’anyada 2012 del seu Xarel·lo, un vi que l’any passat es va vendre pràcticament de forma exclusiva al mercat nordamericà. Fruit de ceps vells de produccions baixes plantats fa més de 60 anys a Sant Llorenç d’Hortons, combina una criança en dipòsit d’hacer inoxidable (80%) i bóta de roure francès nova. Les notes anisades (boletes d’anís) compareixen protagonisme amb les de poma i préssec d’aigua. És fresc i presenta una bona acidesa que l’allarguen. M’ha agradat molt. L’any passat se’n van fer unes 6.000 ampolles i d’aquest 2012, que ja es pot trobar al mercat espanyol, la producción ha pujat fins a les 15.000 ampolles. Des de Vins El Cep diuen que és un “vi de terrer de vinyes velles elaborat segons els fonaments de l’agricultura ecològica”. La directora general del celler, Maite Esteve, n’està força satisfeta. Tot plegat per un PVP  de 7 euros.
            L’altra aposta d’aquest celler d’Espiells és un xarel·lo d’alta gamma, el Clot del Roure 2011. A la mostra tastada li ha costat molt obrir-se (seguramente hauria catgut decantar-lo). Un cop ofert mostra notes làctiques i de caramel de toffée. La seva criança de pràcticament sis mesos en bótes noves amaguen ara la fruita. Però és un senyor vi, amb volum, greix i profunditat. És envolvent i carnós, molt interessant. Des del celler es diu que és un “vi de terrer de vinyes velles elaborat segons el fonaments de l’agricultura biodinàmica”. S’afegeix que és fruit de ceps de 70 anys amb arrels profundes, i que la composició calcària del terreny aporten “la màxima expressió varietal del xarel·lo. Un vi complex i elegant”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada