Vins El
Cep-Marquès de Gelida ha decidit fer una interessant aposta per la varietat
xarel·lo amb un parell de vins tranquils. Acaba de treure al mercat l’anyada 2012 del
seu Xarel·lo, un vi que l’any passat es va vendre pràcticament de forma
exclusiva al mercat nordamericà. Fruit de ceps vells de produccions baixes
plantats fa més de 60 anys a Sant Llorenç d’Hortons, combina una criança en dipòsit
d’hacer inoxidable (80%) i bóta de roure francès nova. Les notes anisades
(boletes d’anís) compareixen protagonisme amb les de poma i préssec d’aigua. És
fresc i presenta una bona acidesa que l’allarguen. M’ha agradat molt. L’any
passat se’n van fer unes 6.000 ampolles i d’aquest 2012, que ja es pot trobar
al mercat espanyol, la producción ha pujat fins a les 15.000 ampolles. Des de
Vins El Cep diuen que és un “vi de terrer de vinyes velles elaborat segons els fonaments
de l’agricultura ecològica”. La directora general del celler, Maite Esteve, n’està
força satisfeta. Tot plegat per un PVP
de 7 euros.
L’altra aposta d’aquest celler d’Espiells
és un xarel·lo d’alta gamma, el Clot del Roure 2011. A la mostra tastada
li ha costat molt obrir-se (seguramente hauria catgut decantar-lo). Un cop
ofert mostra notes làctiques i de caramel de toffée. La seva criança de pràcticament
sis mesos en bótes noves amaguen ara la fruita. Però és un senyor vi, amb volum,
greix i profunditat. És envolvent i carnós, molt interessant. Des del celler
es diu que és un “vi de terrer de vinyes velles elaborat segons el fonaments de
l’agricultura biodinàmica”. S’afegeix que és fruit de ceps de 70 anys amb
arrels profundes, i que la composició calcària del terreny aporten “la màxima
expressió varietal del xarel·lo. Un vi complex i elegant”.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada