dijous, 7 de març del 2013

Espectacular Espectacle 2010, avui a La Vanguardia


Un immens Espectacle 2010 és protagonista avui dijous a l'habitual secció enogastronòmica de les pàgines de la secció Viure de La Vanguardia. Vaig tenir ocasió de tastar dissabte passat una formidable mostra decantada per un dels socis d'aquest projecte, Jordi Segura, d'aquest vi elaborat a Laurona. Haig de reconèixer que aquest vi m'ha sacesejat l'ànima, tant o més que la reconegudíssima primera anyada (2004). Des de la pàgina web d'aquest excitant projecte es parla d'Un immens Espectacle 2010 és protagonista avui dijous a l'habitual secció enogastronòmica de les pàgines de la secció Viure de La Vanguardia. Vaig tenir ocasió de tastar dissabte passat una formidable mostra decantada per un dels socis d'aquest projecte, Jordi Segura, d'aquest vi elaborat a Laurona. Haig de reconèixer que aquest vi m'ha sacesejat l'ànima, tant o més que la reconegudíssima primera anyada (2004). Des de la pàgina web d'aquest excitant projecte es parla d'espectacle, màgia, terrer, calfred, oasi d'excepció, tendresa floral, amistat, agraïment, escollits en aquest espai, sensacions d'emoció, d'agraïts sentiments... Tot plegat és veritat.

Espectacular Espectacle 2010


Uno de los principales vinos icono catalanes, Espectacle (DO Montsant), acaba de estrenar a gran altura la añada 2010. Con un PVP de 95 euros, la séptima añada de este proyecto fruto de una espectacular viña de garnacha centenaria ofrece una elegantísima dimensión frutal (fresas) y floral (rosas) tras tres horas de su decantación. Se han reservado 1.000 botellas para el mercado español, principalmente para los miembros del Club Espectacle. R. Francàs


A continuació us adjunto la fitxa del celler:

COMPOSICIÓ VARIETAL

Exclusivament garnatxa negra procedent de els centenaris ceps de la finca Espectacle situada a la Figuera (D.O. Montsant), Tarragona.

ANALÍTICA

Grau Alcohòlic adquirit:15%
Acidesa total: 5,2 g/l (Expresat en àcid tartáric)
Acidesa volàtil: 0,72 g/l (Expresat en en àcid acètic)
Índiex de polifenols totals (IPT): 52,00
Sucres reductors: 0,70 g/l
Àcid L-màlic: >0,20g/l

ELABORACIÓ

  • La verema selectiva es realitza amb caixes en el moment òptim de maduresa fenòlica i s’enmagatzema en una càmara frigorífica a 4ºC durant 24 hores.
  • Pas del raïm per la taula de selecció per a  processar tan sols aquells raïms  que reuneixen les millors condicions.
  • Després d’efectuar un desrapat el raim es seleccionat gra a gra en una taula de selecció vibratòria,  que permet eliminar aquells grans que no siguin adients (pases, raïm verd…)
  • Després d’un  aixafat lleuger, la pasta de verema es sulfitada lleugerament i bombejada fins un dipòsit nou de roure francés (Quercus petraea) de gra molt fi.
  • Nombrosos remontats son realitzats per a  obtenir l’ extracció idònea del color i dels tanins.
  • Maceració de 4 o 5 setmanes segons les condicions reals de maduresa de cada varema.
  • La fermentació malolàctica espontània en botes de roure.
  • Criança en dipòsits de roure francés (Quercus petraea) de 40 HL de gra molt fi durant 14-16 mesos.

NOTES DE TAST

  • El seu color vermell moderadament intens encara manté les notes liloses propies de la seva edat actual.El seu aroma, si bé un xic tancat al començament, suggereix ja d’entrada una complexitat i intensitat innusuals. Inicialment es distingueix un fons de fruites negres madures envoltat de records de fustes nobles. Poc a poc a mida que l’aire el desperta, el seu aroma canvia completament i apareix un fons cítric (taronja) i les notes florals tan característiques de aquest singular vi. La rosa i la flor de azahar envolten la copa omplint-la de una sorprendent exhuberància.En boca es mostra opulent, golós i sumament persistent. Com en anys anteriors, la seva gran concentració es fonamenta en l’ aroma i no en una gran estructura tànica. És un vi que creix en el paladar a mida que passen els segons. Un any més, aquest vi reflexa la formidable personalitat dels ceps centenaris de un terrer inconfusible.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada