dimarts, 5 de març del 2013

Brut Nature Millesimé de Naveran, Soirées Parissiennes d’Henri Abelé i llamàntol del Garraf al Marejol




He trobat prou interessant l’anyada del 2010 del cava Brut Nature Millesimé de Naveran (macabeu, xarel·lo, parellada i chardonnay). Feia força temps que no em posava al dia amb els caves d’aquest celler de Torrelavit propietat de Michel Guilleron de Parellada. Aquest és un cava glicèric, fruitós (préssec madur) i rodó, amb bona integración del carbònic. És un cava amb certes notes d’evolució (mel) però amb bona estructura i equilibri que es va començar a comercialitzar el setembre de l’any passat a un PVP de 7,90 euros (un preu força ajustat).
El vaig tastar ahir a la nit al restaurant Marejol de Vilanova i la Geltrú amb un maridatge dificilment igualable, un llamàntol (Homarus gammarus) acabat de pescar a la costa del Garraf. El va pescar Josep Roses, de la vilanovina barca Ruixim. La meitat d’aquest crustaci marí de l'ordre dels decàpodes ens el van fer a la planxa (sublim l’intens gust a mar) i l’altra meitat en un gustossíssim arròs caldòs. Qui vol llamàntols del Canadà després d’haver tastat una delícia tan sensacional com aquesta?
L’àpat es va tancar amb una nova prova de foc en aquest restaurant, el tast d’un escumós a cegues al qual em va sotmetre per enèssima vegada Jose Gallego, copropietari de l’establiment. Després de donar-li voltes i més voltes vaig acabar encertant: un madur i corpulent cuvée Soirées Parissiennes d’Henri Abelé on es combinen franques notes a poma al forn, de pastisseria i de fruites madures amb una bona acidesa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada