dilluns, 8 d’octubre del 2012

El Consorci DO Alella s’adhereix al programa europeu Wine in Moderation



El Consorci DO Alella es va adherir dijous passat al programa Wine in Moderation. És una iniciativa europea que promou el consum responsable de vi i cava com una norma sòciocultural amb l’objectiu de “prevenir i reduir l’abús i els danys relacionats amb el consum d’alcohol”. Al mateix temps, el programa intenta preservar el lloc que el vi i el cava ocupen en el marc de l’economia i la cultura de la societat europea. Andreu Francisco, alcalde d’Alella i president del Consorci, Susana García Dolla, vicesecretària General de la Federació del Vino, el secretari general de Fivin, Esther Pujol i Rafael Ros, vicepresidents del Consorci DO Alella i  Domingo Valiente, van signar la passada setmana aquest conveni de col·laboració per a la promoció del consum responsable de vi i cava. Durant el mateix acte es va firmar la declaració “Vi, Nutrició i Salut” que promou Fivin. A través d’aquest conveni, totes les empreses i institucions que integren el Consorci es comprometen a la difusió del principal missatge comú de moderació i a complir el codi d’Autoregulació del Vi en Matèria de Publicitat i Comunicacions Comercials de la Federació Espanyola del Vi (FEV). Wine in Moderation, que  promou el consum responsable de vi i cava, està impulsat pel sector europeu del vi i gestionat a Espanya per Fivin  conjuntament amb la Federació Espanyola del Vi. La firma va venir precedida per la xerrada sobre “Vi, nutrició i dieta mediterrània” a càrrec de la doctora Rosa Maria Lamuela Raventós.
Wine in Moderation és gestionat a Espanya des de l’any 2009 per Fivin, per delegació de la FEV, i ha creat una sèrie d’activitats educatives  denominades “l’Art de Vivre” dirigit tant a consumidors com a la pròpia indústria vinícola, “on la màxima és transmetre a la societat la importància de la moderació i propiciar el canvi cultural, ja que el vi ha estat i és una part integrant de la vida i la cultura europea apreciat per milions de persones al món”. El programa representa la contribució del sector del vi al Fòrum Alcohol i Societat de la Comissió Europea, com a part de l'estratègia de la Unió Europea de suport als estats membres. El Fòrum, on el sector del vi és un membre actiu, pretén coordinar la participació dels actors implicats per a poder compartir les activitats reeixides amb els socis de tota la UE.

1 comentari:

  1. És bén bé que estem perduts i no sabem cap on anem. I mentrestant, segueix caient en picat el consum de vi per persona i any al nostre país (sigui quin sigui, Catalunya o Espanya).
    Salutacions,
    Marc.

    ResponElimina