dilluns, 8 d’octubre de 2012

Primera verema ecològica i primer pinot noir per a un nou cava de llarga criança, a Oriol Rossell



El celler de Sant Marçal Oriol Rossell ha completat la seva primera campanya aplicant les directrius de l’agricultura ecològica a la seva finca Cal Cassanyes. El passat 14 de setembre, amb la varietat parellada, Oriol Rossell va donar per finalitzada una nova verema, la primera d’elles en què aquest petit celler de Sant Marçal ha començat a treballar la seva finca de 60 Ha de vinya seguint les directrius ecològiques. La verema 2012, tot i que una mica curta degut a la poca pluviometria de l’any, ha estat qualificada pel celler d’“excel·lent”, tant per a l’elaboració dels caves de llarga criança que s’elaboren al celler, com per a la elaboració de vins de qualitat, “gràcies a la excel·lent sanitat del raïm, i a l’equilibri de la fruita que ha entrat al celler com feia temps que no es recordava”. Una altra de les novetats de la verema d’enguany ha estat l’entrada i vinificació per primera vegada de la varietat pinot noir, procedent també de la finca Cal Cassanyes, varietat que esdevindrà en un futur un nou cava de llarga criança del celler, completant així la seva gama de productes, formada pels vins Virolet, La Sínia, Les Cerveres i Rocaplana, i pels caves Brut Nature Reserva, Brut Nature Gran Reserva, Reserva de la Propietat i Brut Rosat.

1 comentari:

  1. Està molt bé pel medi ambient tothom que s'apunta a l'agricultura eco o biodinamica, millor encara. Pero encara hi ha molts pocs que també cuiden la salut, deixant de costat la utilització dels diferents preparats enològics pel celler, a part de donar ÀNIMA als vins i caves sense afegir llevats per las fermentations, sense acidificar i sense ser intrussiu en l'elaboració i criançes. Es altre nivell que a França, fa molts anys es du a terme amb normalitat, d'aquí L'ÀNIMA DELS SEUS VINS! SALUT!

    ResponElimina