divendres, 6 de juliol del 2012

Suport parlamentari a les cooperatives


El Parlament de Catalunya va declarar ahir, per unanimitat, el seu suport a les cooperatives en el marc de l’Any Internacional de les Cooperatives i es va sumar al reconeixement a la feina d’aquestes empreses.
 Una delegació de representants del moviment cooperatiu ha participat en aquest acte de Declaració. En total, una trentena de cooperativistes de tot el territori de Catalunya s’han apersonat a l’acte d’adhesió, el qual arriba en vigílies de la celebració del Dia Internacional de les Cooperatives, diada que en el marc de l’Aliança Cooperativa Internacional es ve celebrant, el primer dissabte de juliol, des de 1923. La declaració, presidida per Núria de Gispert, ha estat llegida pel secretari primer, Pere Calbó. En una celebració austera en aplaudiments, el moviment cooperatiu ha estat rebut, posteriorment, pel conseller d’Empresa i Ocupació, Francesc Xavier Mena, i el conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep M. Pelegrí, els quals han coincidit en afirmar, segons la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya, que “les empreses cooperatives aporten un valor afegit importantíssim a l’estructura econòmica, social i laboral de Catalunya. Pelegrí ha afirmat que “si el món cooperatiu no existís, s’hauria d’inventar; doncs, és un model que sempre s’ha sabut adaptar als temps, promovent sempre l’arrelament i l’exemplificació del treball”.
 Amb la proclamació per part de l’ONU del 2012 com a l’Any Internacional de les Cooperatives, el moviment cooperatiu d’arreu del món “estem vivint un període realment apassionant”. Tots els països estan gestionant “magníficamente” la rendibilitat que comporta una celebració com aquesta. S’afegeix que “l’empenta que ens està proporcionant l’Any Internacional de les Cooperatives és una espurna de força i optimisme que ens fa prendre consciència de la importància de sustentar l’embranzida que això ens ha donat; aquesta empenta ens ha d’ajudar a ponderar un futur ple d’oportunitats i millores per a la nostra societat i les persones que en formem part”.
Des de la Confederació de Cooperatives de Catalunya estan convençuts que “els valors i principis que integren la filosofia cooperativa, cada vegada estan més a prop de la societat. En un context magre com l’actual, ja no només pels cooperativistes, sinó per la societat en general és important integrar i fer-nos nostres els valors de la democràcia econòmica, la generositat i la participació; d’aquesta manera, serem capaços de gestar una societat, un territori i un context econòmic més just, equitatiu i solidari per a les persones i la comunitat local on aquestes viuen”. La Confederació de Cooperatives de Catalunya és la màxim òrgan de representació de les cooperatives i les estructures federatives. Representem a les més de 4.800 cooperatives que hi ha a Catalunya, les quals aporten un 4,5% del PIB de la nació i que en època de severa crisi, com l’actual, l’empresa cooperativa ha perdut un 33% menys de llocs de treball que el conjunt de l’economia catalana. Les cooperatives estan presents a tot el territori de Catalunya i en tots els sectors d’activitat econòmica.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada