La Denominació d’Origen Penedès organitza per
aquest divendres 20 de juliol una masterclass a l'hora blava, “aquella hora en
que la llum del sol és tan especial quan s'amaga a l'horitzó”. Aquesta
masterclass tindrà un component teòric però sobretot pràctic, i està dirigit a
aficionats de qualsevol nivell, especialment els que s'hi estan iniciant. El taller es combinarà amb un tast de vins de
la DO Penedès que anirà a càrrec del sumiller Xavi Nolla. Tota la vetllada es celebrarà en una mateixa
ubicació que només serà informada als inscrits, en un entorn de vinya i natura
al Penedès.
Aquest taller s'enmarca com a acte previ al
tercer concurs de fotografia que organitza l'entitat i que enguany, i a
diferència dels dos anys anteriors, estarà basat en la fotografia nocturna. Les
bases de participació i les dates del concurs seran anunciats properament per
la DO Penedès. Els participants poden dur qualsevol tipus de càmera tot i que
es recomana una compacta avançada amb controls manuals o una rèflex. El trípode
també pot ser útil així com qualsevol tipus de complement. Durant el taller es
parlarà de conceptes bàsics en la fotografia: Velocitat, diafragma (profunditat
de camp), sensibilitat, exposició, distància focal i composició bàsica. Els
assistents aprendran a controlar la seva càmera i a treure'n profit en
qualsevol situaci.
Segons s’ha informat des del Consell Regulador de
la DO Penedès, “l'hora blava és un instant únic que es dóna cada matí durant
els minuts previs abans que el sol surti per l'horitzó i al capvespre tot just
quan el sol s'amaga darrera l'horitzó. Durant aquest breu període de temps la
llum és fantàstica i combinada amb el paisatge del Penedès dóna oportunitats
per captar magnífiques fotografies”. La inscripció a la masterclass de
fotografia i el tast de vins té un preu de 50€ i les inscripcions es poden
efectuar a la web www.dopenedes.cat. Les places són limitades i inclouen a més
del taller de fotografia i el tast de vins un pica-pica per a tots els inscrits.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada