dimecres, 4 de juliol del 2012

Masterclass fotogràfica a l'hora blava, al Penedès




 La Denominació d’Origen Penedès organitza per aquest divendres 20 de juliol una masterclass a l'hora blava, “aquella hora en que la llum del sol és tan especial quan s'amaga a l'horitzó”. Aquesta masterclass tindrà un component teòric però sobretot pràctic, i està dirigit a aficionats de qualsevol nivell, especialment els que s'hi estan iniciant.  El taller es combinarà amb un tast de vins de la DO Penedès que anirà a càrrec del sumiller Xavi Nolla.  Tota la vetllada es celebrarà en una mateixa ubicació que només serà informada als inscrits, en un entorn de vinya i natura al Penedès.
Aquest taller s'enmarca com a acte previ al tercer concurs de fotografia que organitza l'entitat i que enguany, i a diferència dels dos anys anteriors, estarà basat en la fotografia nocturna. Les bases de participació i les dates del concurs seran anunciats properament per la DO Penedès. Els participants poden dur qualsevol tipus de càmera tot i que es recomana una compacta avançada amb controls manuals o una rèflex. El trípode també pot ser útil així com qualsevol tipus de complement. Durant el taller es parlarà de conceptes bàsics en la fotografia: Velocitat, diafragma (profunditat de camp), sensibilitat, exposició, distància focal i composició bàsica. Els assistents aprendran a controlar la seva càmera i a treure'n profit en qualsevol situaci.
Segons s’ha informat des del Consell Regulador de la DO Penedès, “l'hora blava és un instant únic que es dóna cada matí durant els minuts previs abans que el sol surti per l'horitzó i al capvespre tot just quan el sol s'amaga darrera l'horitzó. Durant aquest breu període de temps la llum és fantàstica i combinada amb el paisatge del Penedès dóna oportunitats per captar magnífiques fotografies”. La inscripció a la masterclass de fotografia i el tast de vins té un preu de 50€ i les inscripcions es poden efectuar a la web www.dopenedes.cat. Les places són limitades i inclouen a més del taller de fotografia i el tast de vins un pica-pica per a tots els inscrits.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada