dimarts, 3 de juliol del 2012

45 cellers, més de 300 vins i caves i grans concerts al Vijazz 2012




El Caixa Penedès Vijazz torna a Vilafranca del Penedès amb 45 cellers penedesencs i un gran programa jazzistic.  S’esperen desenes de milers de visitants, vinguts d’arreu de Catalunya, d’Espanya i de l’estranger, per “gaudir dels millors vins del Penedès tot escoltant gratuïtament les principals figures del jazz internacional”. La fira de vins del Caixa Penedès Vijazz compta amb la presència dels millors cellers del Penedès; quaranta-cinc elaboradors, que en estands disposats al llarg de la rambla principal de la vila, i en horari de tarda-vespre-nit, ofereixen al consumidor final els seus millors vins i caves. Amb una magnífica copa, el visitant pot provar més de 300 referències de vi i cava del Penedès, “gaudint per exemple dels famosos vins blancs de xarel·lo o de la gran diversitat de negres o dels caves reserva i gran reserva”. Complementant la fira, el visitant pot participar en un extens programa de tastos i maridatges que es desenvolupen en les tres sales de tast de la fira, i que permeten aprofundir en el coneixement dels vins de la mà dels millors enòlegs i sommeliers.
Al Jarreau, Terri Lyne Carrington feat. Dianne Reeves "The Mosaic Project", Ninety Miles (Stefon Harris, Nicholas Payton, David Sánchez), Keb' Mo', PRISM (Dave Holland, Kevin Eubanks, Craig Taborn, Eric Harland),... conformen el complet programa de figures internacionals del jazz de l’edició d’enguany. Els concerts es duen a terme en escenaris col·locats en el centre històric de Vilafranca, amb més de 17.000 espectadors que gaudeixen gratuïtament dels seus concerts. S’afirma que és “tot un luxe que es gaudeix sempre amb una copa de vi a la mà”. Durant el cap de setmana del Caixa Penedès Vijazz, també són molt importants les activitats paral·leles que complementen l’estada dels visitants al Penedès. Així, es planifiquen gran nombre de visites gratuïtes a cellers i visites culturals als diferents atractius turístics de Vilafranca o es planifiquen trobades de cotxes antics i vermuts amb música jazz; tot plegat perquè el visitant gaudeixi d’una estada enoturística completa.
El Caixa Penedès Vijazz també compta amb un gran nombre d’activitats prèvies, que es desenvolupen en el què es coneix com la Setmana del Caixa Penedès Vijazz. Una setmana plena d’activitats lúdiques, formatives, professionals i culturals que giren al voltant del vi i la seva cultura i que busquen escalfar motors per el gran esdeveniment del cap de setmana. Així, entre d’altres, podem trobar jornades professionals de sommeliers, showrooms de vins i caves, tastos magistrals dels principals exponents del vi, exposicions com el Celler del Caixa Penedès Vijazz, on es recrea un celler real dins una església, conferències professionals, dirigides a la formació, maridatges vínico-musicals, com l’Enojazz, on uns músics toquen peces composades a partir de la degustació d’uns vins, i un llarg etcètera d’activitats relacionades amb la cultura del vi. El Caixa Penedès Vijazz és un esdeveniment organitzat per l’Acadèmia Tastavins del Penedès, la confraria bàquica més antiga d’Espanya, amb la col·laboració de les principals entitats del Penedès.  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada